Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Κόβουν και το επίδομα ευθύνης των διευθυντών στο δημόσιο;

Ένα από τα οικονομικά μέτρα περικοπών που ετοιμάζει η κυβέρνηση και που ακουγεται έντονα τις τελευταίες ώρες είναι η αναστολή χορήγησης του επιδόματος θέσης ευθύνης στους πολιτικούς υπαλλήλους του Δημοσίου που ασκούν καθήκοντα προϊσταμένων σε Διευθύνσεις, Τμήματα και άλλες μονάδες της Δημόσιας Διοίκησης (σχολεία, εφορίες, τελωνεία κ.λπ.) μέχρι το τέλος του 2014.... Εάν αυτό το μέτρο υλοποιηθεί πάνω από 70.000 υπάλληλοι με θέσεις ευθύνης αναμένεται να χάσουν από 100 έως και 900 ευρώ μηνιαίως. Το θέμα είναι πως θα αναχαιτισθούν οι αναμενόμενες αθρόες παραιτήσεις των συγκεκριμένων υπαλλήλων από τις θέσεις ευθύνης... http://www.newsnow.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω να παραιτούνται οι περισσότεροι διευθυντές και κανείς να μη θέλει να αναλαμβάνει.Θα γίνουν αναθέσεις και ο καθένας θα παραιτείτε την ίδια ημέα.Απόλυτα φυσιολογικό.Ποιος θέλει να είναι υπεύθυνος σε ένα σχολείο , χωρίς χρήματα από το δημόσιο , να προσπαθεί να φτιάχνει πρόγραμμα χωρίς το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό , να έχει όλα τα οικονομικά δηλαδή και να μην παίρνει ούτε ένα ευρώ. Ας έρθει λοιπόν το υπουργείο να αναλάβει μόνο του τα σχολεία και να τα βγάλει πέρα εκείνο.

Π. Μ. είπε...

Νομίζω πως δεν προβλέπεται η ολοκληρωτική κατάργηση αυτού του επιδόματος αλλά η περικοπή του κατά 50%. Στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που περνάει η χώρα μας θεωρώ ότι το επίδομα των 300 ευρώ ειναι υπερβολικό και δίκαια, αφού όλα περικόπτονται, επέρχεται αυτός ο εξορθολογισμός. Δεν μπορεί ο πρωτοδιόριστος να παίρνει μισθό 580 ευρώ και το επίδομα θέσης ευθύνης να ανέρχεται σε αυτό το ύψος. Είμαι σίγουρος ότι και το επίδομα των 150€ θα βρεθούν πολλοί να το διεκδικήσουν αν σκεφτούμε τι γινόταν σε πολλά σχολεία για τη θέση του υποδιευθυντή με αυτή την αποζημίωση.

Ανώνυμος είπε...

Ναι μόνο που οι διευθυντές δεν παίρνουν 300 ευρώ καθαρά , αλλά με τις κρατήσεις είναι γύρω στα 180 ευρώ. Αυτό ας μας το επιβεβαιώσουν οι σημερινοί διευθυντές.Οπότε αν πάει στο μισό , δεν νομίζω ότι θα υπάρχουν πολλοί που θα σκοτωθούν για 90 ευρώ.

Ανώνυμος είπε...

είναι ώρα να δωθεί ο βαθμός Β ή Α στους διευθυντές σχολικών μονάδων, ντροπή στην ΟΛΜΕ/ΔΟΕ που δεν ασχολούνται με το θέμα..που να βρουν χρόνο από τις εργασίες τους (απεργίες)