Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Κάλεσμα της ΔΑΚΕ για συμμετοχή στην απεργία της 26/9

Συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στις αδιέξοδες, κοινωνικά άδικες και ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές που έχουν οδηγήσει την κοινωνία και όλους τους εργαζόμενους σε μια εφιαλτική κατάσταση, στην εξαθλίωση και στη φτώχια... Αυτές οι πολιτικές δεν έχουν τελειωμό και θα οδηγήσουν σε νέα επώδυνα μέτρα για μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα μαζί με τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά στα βάρβαρα μέτρα,
- της μείωσης των συντάξεων και των μισθών,
 - της ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων,
- της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους και των δημόσιων κοινωνικών αγαθών
 - των προωθούμενων άμεσων ή έμμεσων απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα,
 που επιδιώκει η Τρόικα δημιουργώντας έτσι τετελεσμένα, όσον αφορά τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, την κατεδάφιση του κράτους - πρόνοιας και τη μετατροπή της χώρας σε ζώνη φθηνής και χωρίς δικαιώματα εργασίας.

Η επιμονή των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών στις οριζόντιες, άδικες και συνεχείς μειώσεις των εισοδημάτων (μισθών, συντάξεων και εφάπαξ), στην επιβολή δυσβάσταχτων φόρων και «χαρατσιών», στην καταστρατήγηση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και στην κατάργηση των κεκτημένων μας, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες καθημερινότητας για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τις βάρβαρες και άδικες πολιτικές. Συγκρουόμαστε με την παρακμή και απομονώνουμε το λαϊκισμό και τους εκφραστές του.

 Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Απεργία που έχουν εξαγγείλει από κοινού ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ την Τετάρτη 26/09/2012 και στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως στις 11.00 π.μ. (συγκέντρωση ΔΟΕ στο Πολυτεχνείο) και στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.

 Αγωνιζόμαστε να αλλάξει αυτή η πολιτική Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά


 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012 – ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ - ΜΑΖΙΚΑ

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
 Κόκκινος Χαράλαμπος Ανδρουλάκης Μάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: