Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Αποφάσεις Συλλόγου Εκπαιδευτικών "Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ" για Αξιολόγηση και ωράριο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ" Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 Νέα Ιωνία τηλ.2102812938-6972008336
mail : segseferis@gmail.com
Site : https://sites.google.com/site/syllekpaidevtikvngseferis/home

AΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

Η επικείμενη υλοποίηση της αξιολόγησης στο Δημόσιο αποτελεί βασικό μοχλό για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και όργανο για την απόλυση χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων....


Η πολιτική που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα είναι η ίδια που προσαρμόζει τον δημόσιο τομέα πιο αποτελεσματικά στις σημερινές ανάγκες του κεφαλαίου και σε καμια περίπτωση δεν έχει να κάνει με τη βελτίωση των άθλιων συνθηκών λειτουργίας των σχολείων.
Με βάση τα παραπάνω :
I. Μπλοκάρουμε με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης και την ακυρώνουμε στην πράξη. Έχουμε ήδη απο καιρό πάρει σχετικές ομόφωνες αποφάσεις και του Δ.Σ. και της Γενικής Συνέλευσης.
II. Δε συμμετέχουμε με κανένα τρόπο και σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης (π.χ. ερωτηματολόγια κ.α.). Ο Σύλλογος καλύπτει κάθε σχολείο, σύλλογο διδασκόντων και συνάδελφο σ΄ αυτό το θέμα.
III. Κανένα στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης που αναλαμβάνει οποιονδήποτε ρόλο στην εφαρμογή της αξιολόγησης δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα και τα σωματεία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΜΕΣΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ :

ΠΕΜΠΤΗ 6/9/2012 8 μ.μ. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ, ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ KAI ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/9/2012 7 μ.μ. ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ 1 – 8ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

ΤΡΙΤΗ 11/9/2012 12 π.μ. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ.ΣΤΙΣ 11.30 π.μ. ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ).

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/9/2012 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.



ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ.

Αφού πρώτα πήρε θέση ο Ο.Ο.Σ.Α. για το ωράριο των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα ( έκθεση καλοκαίρι 2011 στη Διαμαντοπούλου ) που έδινε κατεύθυνση για αύξηση ωραρίου και κατάργηση της σταδιακής μείωσής του ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, ήρθε τώρα η τρικομματική κυβέρνηση να ανακοινώσει αυτό το μέτρο.
Το ωράριο των εκπαιδευτικών είναι παρόμοιο σ΄ όλες τις χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Οι παιδαγωγοί όλου του κόσμου έχουν κρίνει ότι τόσο πρέπει να είναι. Η κυβέρνηση σήμερα, υπακούοντας στα κελεύσματα της Ε.Ε., επιχειρεί και μ΄ αυτό τον τρόπο (όπως και με την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, με την αναλογία 1 διορισμός ανά 10 συνταξιοδοτήσεις, μηδενισμός των διορισμών κλπ ) να περιορίσει τον αριθμό των εκπαιδευτικών στα σχολεία. Κι αυτό μόνο κακό για τη μόρφωση των παιδιών του λαού μπορεί να είναι. Η «εξοικονόμηση» πόρων και θέσεων εργασίας στο δημόσιο σχολείο, μόνο σε βάρος της ποιότητας της παρεχόμενης γνώσης μπορεί να αποβεί. Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε καμιά αύξηση του ωραρίου μας. Ούτε και την απόπειρα «ντε φάκτο» επιβολής αύξησης ωραρίου με υποχρεωτικές υπερωρίες κλπ.
Σ΄ αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους συναδέλφους να απαιτήσουν και να επιβάλλουν μέσω των συλλόγων διδασκόντων :
• Καμιά υπερωρία από κανέναν εκπαιδευτικό.
• Καμιά αύξηση ωραρίου.
• Καμιά σύμπτυξη τμήματος.
• Κανένα τμήμα πάνω από 20 παιδιά.
• Άμεσοι διορισμοί εκπαιδευτικών που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: NΕΛΛΗ ΒOΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: