Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Για μια άλλη Βουλή των Ελλήνων


(Μεθιστολόγηση και συνέχεια αυτής εδώ της ανάρτησης)

Πέντε μέρες απομένουν μέχρι τις βουλευτικές εκλογές και στις βουλευτικές εκλογές ψηφίζουμε κόμματα γιατί το εκλογικό σύστημα έχει εξασφαλίσει ότι μεμονωμένοι υποψήφιοι δεν έχουν καμία, ούτε καν μαθηματική πιθανότητα εκλογής κατά παραβίαση φυσικά του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.

Στον καταρτισμό των συνδυασμών που ετοίμασαν και παρουσίασαν τα "επιτελεία" είχαμε από καμία έως ελάχιστη δυνατότητα ανάμιξης με συνέπεια να απουσιάζουν, όσοι αδιαφορούν, αδυνατούν ή απαξιούν να καλοπιάσουν τις ανώτερες κομματικές ιεραρχίες.
Και τίθεται το ερώτημα: ποιους από τους υποψηφίους, τους πολιτικούς, αλλά μη μικροκομματικούς, τους στρατευμένους, αλλά μη διατεταγμένους, θα θέλαμε να δούμε στη Βουλή;

Επειδή ως γνωστόν στην Ελλάδα υπάρχουν έντεκα εκατομμύρια προπονητές και άλλοι τόσοι συνταγματολόγοι, πολιτικολόγοι και εκλογολόγοι που ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του, ας πω και εγώ το μακρύ και το κοντό μου παραθέτοντας μερικούς υποψηφίους της Β΄Αθήνας που μου έρχονται στο μυαλό...

Η παράθεση δεν σημαίνει ότι συμφωνώ κιόλας μαζί τους, σημαίνει όμως ότι έχουν πολιτικές απόψεις, ασχολούνται με τα κοινά , είναι επιτυχημένοι στη δουλειά τους - κολλούν ένσημα βρε παιδί μου- και το σπουδαιότερο δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί….


Καπερνάρος Βασίλης - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – Β΄Αθήνας

Περισσότερα από 30 χρόνια στη μάχιμη δικηγορία , ο ποινικολόγος Βασίλης Καπερνάρος κατάγεται από τη Μάνη και έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές δίκες που απασχόλησαν την ελληνική κοινή γνώμη τα τελευταία χρόνια. Είναι γνωστός από τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικές εκπομπές, λέει τα πράγματα με τ΄όνομά τους και οι τοποθετήσεις του προκαλούν αίσθηση.
Εργατικός και αυτοδημιούργητος, με ωραία οικογένεια (πατέρας δύο παιδιών) δεν έχει λάβει ποτέ κρατικές αντιμισθίες, τάχθηκε από την αρχή κατά του Μνημονίου, έχει καταγγείλει το άρθρο 86 του συντάγματος και το νόμο περί ευθύνης υπουργών που συντηρεί την ατιμωρησία του πολιτικού κόσμου ενώ έχει ασκήσει κριτική για την κατάσταση της ελληνικής Δικαιοσύνης.



Καραμανλή Άννα – Ν.Δ – Β΄Αθήνας

Πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και Υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσυο, Πρωταθλήτρια Ελλάδας και Βαλκανιονίκης στο άλμα εις μήκος, δημοσιογράφος αθλητικού ρεπορτάζ - ως παρουσιάστρια ήταν η πρώτη που έσπασε το αντρικό κατεστημένο στην Αθλητική Κυριακή της ΕΡΤ- και εργαζόμενη μητέρα δύο παιδιών.
Με σύνθημά της : «Δεν ψηφίζω νέα κόμματα αλλά νέα πρόσωπα» η Άννα Καραμανλή πιστεύει ότι το πολιτικό σύστημα μπορεί να ανανεωθεί μέσα από τα υπάρχοντα κόμματα και καταγράφει εδώ 6 προτεραιότητες για τη Β΄Αθήνας.

Κούκης Δημήτρης – Ν.Δ – Β΄ Αθήνας

Μάχιμος δικηγόρος από το 1987 ο Δημήτρης Κούκης βιώνει καθημερινά στα δικαστήρια τις αγωνίες του Έλληνα Πολίτη. Παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών ζει στην Αθήνα αλλά κατάγεται από τη Μεσσηνία. Ιδιαίτερα αγαπητός στους υπαλλήλους της Ολυμπιακής Αεροπορίας αφού διετέλεσε με επιτυχία πρόεδρος του Ομίλου της Ο.Α όπου απέκτησε πολύτιμη εμπειρία διοίκησης. Αγαπά τον αθλητισμό και ειδικά το ποδόσφαιρο, το οποίο και υπηρέτησε από θέσεις ευθύνης, στην ΕΠΟ και την UEFA, όσο και ως Πρόεδρος της ΠΑΕ Αιγάλεω. Είναι εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και τακτικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας

Παρρησιάδης Φίλων – Ν.Δ – Β΄Αθήνας

Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, εργάζεται ως οδοντίατρος 25 χρόνια στο Παγκράτι και κατάγεται από το Βόλο.
Το 1984 εξελέγη γραμματέας στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Οδοντιατρικής και την τριετία 1984-87 υπήρξε εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στη Σύγκλητο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη διετία 2009-2010 διετέλεσε μέλος της Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και από το 2010 είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Με τη γυναίκα του Πόπη είναι παντρεμένος από το 1987 και έχουν δυο παιδιά
Η ιστοσελίδα του Φίλωνα είναι εδώ


Σαγρή Αλεξάνδρα – ΠΑΣΟΚ- Β΄Αθήνας

Νέα συνάδελφος - 27 χρονών κορίτσι- είναι η δασκάλα Αλεξάνδρα Σαγρή που γεννήθηκε στη Λαμία, εργάζεται σε σχολείο στο Ζεφύρι και μένει στο Μαρούσι. Είναι κόρη του καλού συναδέλφου και Διευθυντή του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου Παναγιώτη Σαγρή ενώ και η αδερφή της Θώμη σπουδάζει νηπιαγωγός στη Ρόδο.
Έχει μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και Δια Βίου μάθηση και είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πεδίο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Από το 2011 είναι Πρόεδρος του επιστημονικού Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και υποψηφίων Διδακτόρων "Αλέξανδρος Δελμούζος" ενώ ασχολείται ενεργά με το συνδικαλισμό αφού έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής καθώς και αντιπρόσωπος στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Νομίζω ότι η Αλεξάνδρα αξίζει τον έναν σταυρό απ΄ αυτούς που θα πάρουν στα χέρια τους το ψηφοδέλτιο με τον πράσινο ήλιο στη Β΄Αθήνας



Δημαράς Γιώργος– ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Β΄Αθήνας

Ο Γιώργος Δημαράς γεννήθηκε στο Μεσολόγγι και μένει στην Αγία Παρασκευή. Είναι Πολιτικός Μηχανικός και διευθύνει αρχιτεκτονική και μελετητική εταιρεία ενώ έχει παρακολουθήσει οικονομικές σπουδές στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε .
Από τα φοιτητικά του χρόνια ενεργοποιήθηκε για ζητήματα δημοκρατίας – παιδείας – ειρήνης – κοινωνικής δικαιοσύνης και προστασίας περιβάλλοντος.
Διετέλεσε μέλος της επιτροπής σύνταξης του ΓΕΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ στο ΥΠ.Ε.ΧΩ.Δ.Ε. επί Αντ. Τρίτση. Με πολύχρονη ενασχόληση σε περιβαλλοντικά θέματα, εμπειρία σε θέματα υποδομών, διαχείρισης και ελέγχου τεχνικών έργων που αποτελούν μέρος της δουλειάς στην περιφέρεια έχει επεξεργαστεί προτάσεις σε θέματα αναπλάσεων υποβαθμισμένων περιοχών με πεπαλαιωμένα κτίρια.


Υ.Γ1 Θα σκεφτούν κάποιοι και θα έχουν δίκιο ότι το σημαντικό είναι η επιλογή του κόμματος αφού τα κόμματα καθορίζουν τις πολιτικές. Εντάξει, αλλά και τα πρόσωπα όμως έχουν τη σημασία τους.
Υ.Γ Περιμένω και τις δικές σας επιλογές αρκεί να έχουν υπογραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια: