Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Δ.Ο.Ε: Απαντήσεις για την αξιολόγηση

Προς Τα μέλη των Συλλόγων «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», “Ο ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ»,«Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ», Παλαιού Φαλήρου, Σαλαμίνας, «Α. ΜΟΣΧΙΔΗΣ», Αμαλιάδας
Κοιν:
1. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. 2. Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Απαντήσεις για την αξιολόγηση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Την περίοδο που οι εργαζόμενοι χρειάζονται όσο ποτέ τη συσπείρωση, την ομοψυχία και την ενότητα προκειμένου να απαντήσουν σε όλα τα απαράδεκτα μνημονιακά μέτρα που έχουν μετατρέψει τη ζωή τους σε κόλαση, κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, κομματικά υποκινούμενοι, θεωρούν πως είναι ώρα να «αλιεύσουν» σε θολά νερά, ψήφους...


Η πρωταπριλιάτικη ανακοίνωση συλλόγων εκπαιδευτικών, με κοινό χαρακτηριστικό τους την παραταξιακή-κομματική τοποθέτηση των Προέδρων τους, μόνο ως ατυχής φάρσα μπορεί να εκληφθεί. Μια ανακοίνωση που αποκαλύπτοντας τις πραγματικές προθέσεις των συντακτών της, ποτέ δεν εστάλει στην καταγγελλόμενη Δ.Ο.Ε. παρά μόνο κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο, αγνοώντας και τις στοιχειώδεις αρχές δεοντολογίας.
Στα ερωτήματα, όπως πότε αποφασίστηκαν όλα αυτά που αναφέρονται, σε ποιο τόπο, ποιοι συμμετείχαν, γιατί δεν ενημερώθηκαν οι Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών Συλλόγων που έγιναν λίγες ημέρες πριν, μία μόνο απάντηση υπάρχει, σε συγκεκριμένα κομματικά γραφεία αφού υπηρετεί κομματικές και μόνο σκοπιμότητες.
Η παρουσίαση συρραφής αποσπασμάτων των θέσεων της Δ.Ο.Ε. και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί που διατυπώνονται ξεπερνούν όχι απλά τα όρια της συνδικαλιστικής δεοντολογίας αλλά ακόμη και της συναδελφικότητας.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση λοιδορεί τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του κλάδου (αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και Διοικητικού Συμβουλίου) και αφήνει να εννοηθεί ότι θα έπρεπε να υποστηρίζονται οι θέσεις των παρατάξεων που μειοψήφησαν.
Χρησιμοποιώντας μεθόδους που θυμίζουν προπαγάνδα άλλων εποχών, συρράπτουν τμήματα της απόφασης του κλάδου αποσιωπώντας ταυτόχρονα τα σημεία που δείχνουν τις πραγματικές προθέσεις της πλειοψηφίας. «ΟΧΙ στην αξιολόγηση – χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, ΟΧΙ στην κατηγοριοποίηση μαθητών και σχολείων. Κατάργηση του νομικού πλαισίου για την αξιολόγηση Ν.3848/2010, 4024/2011» (απόφαση ΔΟΕ αρ. πρωτ. 811/5-3-2012) και «Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι όπως και στο παρελθόν πράξαμε, θα ακυρώσουμε δυναμικά στην πράξη οποιαδήποτε προσπάθεια για αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση και τιμωρία των εκπαιδευτικών και των σχολείων» (απόφαση ΔΟΕ, αρ. πρωτ.909/22-3-2012). Άραγε, αυτή η θέση «βάζει πλάτη στην προώθηση της αξιολόγησης» ή υπάρχει πρόβλημα στην κατανόηση της νεοελληνικής γλώσσας από τους συντάκτες της ανακοίνωσης;
Υπενθυμίζουμε ότι πραγματικά ΕΜΕΙΣ, η καταγγελλόμενη πλειοψηφία της Δ.Ο.Ε., «βάλαμε πλάτη» τα τελευταία 30 χρόνια για να μη περάσει καμιά αξιολόγηση-χειραγώγηση κόντρα στις θέσεις του κλάδου και δηλώνουμε ότι το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.
Τέλος, όσον αφορά τη «στάση (της πλειοψηφίας της Δ.Ο.Ε.) που ισοδυναμεί με ξεπούλημα, με προδοσία» δηλώνουμε ότι πάντα ήμασταν παρόντες στους αγώνες, τις απεργίες, τις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια του κλάδου, σε αντίθεση με τους συντάκτες της ανακοίνωσης που ποτέ δε σήκωσαν τις σημαίες και τα πανό της Δ.Ο.Ε. και προτιμούν τις συγκεντρώσεις της παράταξης και του κόμματός τους σε άλλες πλατείες και άλλους δρόμους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους συναδέλφους να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να αφήσουν στην άκρη τα μικροπαραταξιακά παιχνίδια. Μόνο με συσπείρωση, ενότητα και αγώνα υπάρχει ελπίδα να ανατραπούν τα βάρβαρα αντικοινωνικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα.
Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας


Μαντάς Κομνηνός Πετράκης Σταύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: