Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Έκτακτη Συνεδρίαση Κ.Υ.Σ.Π.Ε. για διόρθωση λαθών μεταθέσεων

Φαίνεται ότι «έχει χαθεί η μπάλα» εκεί στο Υπουργείο Παιδείας.

Μετά το προχθεσινό έγγραφο που αναστέλλει; την εκτέλεση της απόφασης της κ. Διαμαντοπούλου για τις επιλογές Δ/ντών Σχολείων, σήμερα, και ύστερα από βροχή τηλεφωνημάτων των ενδιαφερόμενων συναδέλφων, το Υπουργείο Παιδείας «ανακάλυψε» λάθη στις μεταθέσεις και συγκαλεί αύριο το ΚΥΣΠΕ, προκειμένου να τα διορθώσει

Σχετική με το θέμα είναι η ανακοίνωση του Αιρετού ΚΥΣΠΕ, Βασίλη Παληγιάννη που αναφέρει τα εξής...

"Η ανακοίνωση των μεταθέσεων την Παρασκευή 29/4/2011 πραγματοποιήθηκε πολύ βιαστικά και, δυστυχώς, αποδεικνύεται και πρόχειρα…

Δεν έφτανε που ο αριθμός των μετατεθειμένων ήταν ο μικρότερος των τελευταίων δεκαετιών, δεν έφτανε που στις περισσότερες περιοχές δεν πραγματοποιήθηκε ούτε μία μετάθεση, λες και δεν υπήρχαν κενά, παρατηρήθηκε και σωρεία λαθών.

Συγκεκριμένα, κάποιοι βιάστηκαν να ανακοινώσουν τις βάσεις με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονται στα πραγματικά δεδομένα και να δημιουργούνται ερωτηματικά σχετικά με την όλη διαδικασία των μεταθέσεων.

Ταυτόχρονα, κατά την ηλεκτρονική επεξεργασία των αιτήσεων μεταθέσεων σε πολλές περιπτώσεις δεν υπολογίστηκαν σωστά τα μόρια εντοπιότητας με αποτέλεσμα την ανατροπή των δεδομένων.

Φυσικά, πέραν των ανωτέρω, σίγουρα θα εντοπιστούν και άλλα προβλήματα.

Το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει αύριο και θα προχωρήσει με βάση την εισήγηση της υπηρεσίας στην ανακοινοποίηση της υπουργικής απόφασης μεταθέσεων με τα ορθά μόρια των μετατεθειμένων εκπαιδευτικών και με τις βάσεις όπως αυτές θα διαμορφωθούν με το σωστό υπολογισμό.

Ανεξάρτητα από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ όσοι συνάδελφοι θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί να υποβάλλουν άμεσα αίτηση επανεξέτασης της μετάθεσής τους.

Για όσους δε διάβασαν την ανακοίνωσή μου σχετικά με τις μεταθέσεις στις 29/4/2011, σας ενημερώνω πως υπέγραψα τις μεταθέσεις με την επιφύλαξη της μη τήρησης της νομιμότητας, με βάση τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία αλλά και με την επιφύλαξη ως προς τον τρόπο υπολογισμού των κενών οργανικών θέσεων. Άλλωστε η δήλωσή μου είναι καταχωρημένη και στα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης .

Νεώτερα μετά την αυριανή συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ."

Βασίλης Παληγιάννης
Αιρετός ΚΥΣΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: