Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Τέλος Αυγούστου οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Στοιχειώδης προϋπόθεση για να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά, είναι, την 1η Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στη θέση τους

Η αυτονόητη αυτή προϋπόθεση φαίνεται δεν απασχολεί τους (αν)αρμοδίους στην Α. Παπανδρέου, στο Μαρούσι, αφού με σημερινή ανακοίνωση λένε ότι οι φετινές αποσπάσεις θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.
(Θυμίζω ότι οι περσινές αποσπάσεις για την Πρωτοβάθμια είχαν ανακοινωθεί στις 10 Ιουλίου 2010)

Πρακτικά, η φετινή καθυστέρηση, σημαίνει ότι οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί θα παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Π.Ε & Δ.Ε για θα καταθέσουν δηλώσεις προτιμήσεων αρχές Σεπτέμβρη. Αφήνω ασχολίαστο το καθεστώς ομηρίας που θα βρίσκονται όλο το καλοκαίρι οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι –την παίρνω ή δεν την παίρνω την απόσπαση;- με ότι αυτό συνεπάγεται στον οικογενειακό τους προγραμματισμό και στέκομαι στο γεγονός ότι τα ΠΥΣΠΕ δε θα μπορέσουν, νωρίτερα από τις αρχές Σεπτέμβρη, να συγκληθούν, για να προχωρήσουν στις προσωρινές τοποθετήσεις αποσπασμένων και τις αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ, αφού σύμφωνα με την παράγραφο 5.2.γ του σχεδίου , που ολοκλήρωσε χθες τη διαβούλευσή του: «Οι αποσπάσεις από σχολείο σε σχολείο της περιοχής αρμοδιότητας του συμβουλίου και οι τοποθετήσεις αποσπασμένων από άλλες περιοχές διενεργούνται με την ίδια σειρά»

Δυστυχώς ο «χρυσός» κανόνας επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση των αποσπάσεων:
Κάθε πέρσι και καλύτερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: