Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Σχετικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές στη Β΄Δ/σνη Π.Ε Αθήνας.

Ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενο ενημερωτικό, το δυσάρεστο για τη Δ/νσή μας είναι ότι ενώ φεύγουν 18 εκπαιδευτικοί για άλλα ΠΥΣΠΕ ή ΣΜΕΑ , στη Β΄Δ/νση δεν «μπαίνει» κανένας εκπαιδευτικός με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε λειτουργικά κενά και ελλείψεις προσωπικού για τη νέα σχολική χρόνια.

Πρόθεση του ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας είναι...

να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στις υπηρεσιακές μεταβολές (υπεραριθμίες, μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ, προσωρινές τοποθετήσεις και αποσπάσεις). Δυστυχώς όμως οι καλές προθέσεις δεν αρκούν, αφού το υπουργείο Παιδείας δεν έχει αποσαφηνίσει ακόμα το τοπίο σε ότι αφορά τον αριθμό των οργανικών θέσεων στα σχολεία που συγχωνεύονται με αποτέλεσμα το ΠΥΣΠΕ να αδυνατεί να υπολογίσει οργανικότητες και να ρυθμίσει υπεραριθμίες οι οποίες εκ του νόμου προηγούνται όλων των άλλων υπηρεσιακών μεταβολών.

Ελπίζω το Υπουργείο Παιδείας να αντιληφθεί ότι το «Πρώτα ο Μαθητής» δε σημαίνει, πρώτα ο μαθητής στο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί από … Οκτώβρη και βλέπουμε

Εν αναμονή λοιπόν για ό,τι νεώτερο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: