Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Περί ανοιχτού δημοτικού WiFi στην Αγία Παρασκευή

Επιστολή προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής

 Κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι  

 Δέσμευση της δημοτικής αρχής η οποία έχει κατατεθεί και στο προεκλογικό πρόγραμμα είναι η δημιουργία ψηφιακής ομπρέλας (ανοιχτό δημοτικό WiFi) με σωστή κατανομή εύρους διασύνδεσης.

 Κάνοντας μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο διαπιστώνουμε ότι... πολλοί δήμοι στην επικράτεια προσφέρουν δωρεάν WiFi στους δημότες τους.

 Οι καλές προθέσεις για δωρεάν WiFi ασφαλώς υπάρχουν από όλους και στην πόλη μας. Επειδή όμως δεν γνωρίζουμε τη βούληση, τον προγραμματισμό και τις δράσεις της δημοτικής αρχής στο θέμα αυτό, αν και συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της, θα παρακαλούσα για μια μικρή ενημέρωση. Προτείνω, αν αυτό δεν έχει γίνει, ο Δήμος να αναζητήσει συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες παρόχων ολοκληρωμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, διερευνώντας και το ενδεχόμενο προσφορών ακόμα και δωρεών για την εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση του δικτύου μέσω χορηγιών οι οποίες εκτός από μεταφορά τεχνογνωσίας, θα έχουν ως αποτέλεσμα, μείωση κόστους και αξιόπιστες υπηρεσίες.

 Στην εποχή της πληροφορίας αντιλαμβάνεστε κύριε δήμαρχε και αγαπητοί συνάδελφοι ότι η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο είναι κοινωνικό αγαθό και ο Δήμος οφείλει να προγραμματίσει και να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός σύγχρονου ευρυζωνικού δικτύου το οποίο θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία.

 Η δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, που θα μπορούσε να παρέχει επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες στους χρήστες για τον Δήμο μας, τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, τις τοπικές επιχειρήσεις και την ιστορία της πόλης θα πρότεινα να ξεκινήσει πιλοτικά από σημεία οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος όπως είναι το εμπορικό κέντρο της πόλης στην Αγίου Ιωάννου, η κεντρική πλατεία, οι τοπικές αγορές και οι πλατείες στις γειτονιές μας με την προοπτική, μεσοπρόθεσμα, να επεκταθεί και σε άλλα σημεία εντός των διοικητικών ορίων της Αγίας Παρασκευής.


 Με εκτίμηση
 Γιάννης Λογοθέτης
Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής

Δεν υπάρχουν σχόλια: