Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Επικίνδυνες διασταυρώσεις σε Κοντόπευκο/Παράδεισο


Η στατιστική έχει αποδείξει ότι τα περισσότερα τροχαία οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα, ωστόσο και οι δρόμοι είναι σε πολλές περιπτώσεις αιτίες ατυχημάτων : Κακή κατάσταση οδοστρώματος, ανεπαρκής σήµανση/ σηµατοδότηση/ορατότητα/ φωτισµός…

Στην περιοχή Κοντοπεύκου/ Παραδείσου  υπάρχουν τρεις τουλάχιστον επικίνδυνες διασταυρώσεις στις οποίες συμβαίνουν συχνά τροχαία ατυχήματα που θέλουν προσοχή και αυξημένα αντανακλαστικά. Τις επισημαίνουμε προτείνοντας  κάποια  προληπτικά μέτρα... που θα μειώσουν την πιθανότητα ατυχημάτων :

1. Δερβενακίων και Χίου. Η Δερβενακίων που έχει προτεραιότητα, στο συγκεκριμένο σημείο δεν είναι ευθεία και μετά τη διασταύρωση στενεύει εξ αιτίας οικοπέδου που "βγαίνει" στο δρόμο. Οι οδηγοί που κατεβαίνουν από τη Χίου δεν έχουν καλή ορατότητα, λόγω του μετασχηματιστή της ΔΕΗ, παραβιάζουν το STOP, με αποτέλεσμα η διασταύρωση να εμφανίζει υψηλή συχνότητα ατυχημάτων.
Πρόταση: Μεταφορά του μετασχηματιστή, τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη και διαπλάτυνση της Δερβενακίων με απαλλοτρίωση του οικοπέδου που την εμποδίζει.

 2. Παπαρηγοπούλου και Δημοσθένους. Πολύ επικίνδυνη διασταύρωση. Εδώ προτεραιότητα έχει η Παπαρηγοπούλου, που αν και έχει στενέψει λόγω του ποδηλατόδρομου, είναι ένας δρόμος στον οποίο αναπτύσσονται σχετικά μεγάλες ταχύτητες . Οι οδηγοί που κατεβαίνουν από την Δημοσθένους δεν έχουν καλή ορατότητα -οι απρόσεκτοι δεν βλέπουν και το STOP οι αθεόφοβοι- λίγο να ξεμυτίσουν, το κακό έγινε....Τα τελευταία πέντε χρόνια που κινούμαι στην περιοχή λόγω εργασίας στο γειτονικό 7ο Δημοτικό Σχολείο, έχω γίνει αυτόπτης μάρτυς σε περισσότερα από δέκα ατυχήματα. Πρόσφατα το αυτοκίνητο φίλου καταστράφηκε ολοσχερώς, χωρίς σωματικές βλάβες ευτυχώς και χωρίς να φταίει ο χριστιανός αφού ο άλλος παραβίασε το STOP της Δημοσθένους.
Πρόταση: Μειωτής ταχύτητας-τα γνωστά  «σαμαράκια- στην Δημοσθένους και κατά το δυνατόν αστυνόμευση της διασταύρωσης για πρόληψη και νουθεσία των οδηγών που τρέχουν. Έσχατη λύση το φανάρι. 

3. Παπαρηγοπούλου και Λυκούργου. Προτεραιότητα έχει η Παπαρηγοπούλου. Οι οδηγοί που κατεβαίνουν από την Λυκούργου έχουν πολύ κακή ορατότητα λόγω της  κολόνας και της πρασιάς που υπάρχει στη γωνία.
Πρόταση: Ένας καθρέφτης για ορατότητα της Παπαρηγοπούλου από τους οδηγούς της Λυκούργου, απομάκρυνση της κολόνας που είναι πεπαλαιωμένη και επικίνδυνη αφού τα σκουριασμένα σίδερα –όπως φαίνεται και στο βίντεο -προεξέχουν και τακτικό "κούρεμα" σε χαμηλό ύψος της πρασιάς που εμποδίζει την ορατότητα.

Οι προαναφερόμενες διασταυρώσεις προφανώς και δεν είναι  οι μόνες επικίνδυνες  στην πόλη μας. Θα μπορούσαμε  να προσθέσουμε από την ίδια περιοχή  την Αγίας Τριάδος - Ψαρρών και τα επικίνδυνα τριγωνάκια Αγίας Τριάδος- Θρασυβούλου-Δημοκρατίας και Γούναρη-Ψαρρών-Σίφνου.  Αν έχετε  και εσείς κάποιες άλλες  στα υπόψιν, βρείτε λίγο χρόνο και  ενημερώστε για να τις αναδείξουμε και να προτείνουμε λύσεις.

Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας, της καθημερινότητας και της ζωής μας εν γένει. Βάζουμε το λιθαράκι μας και φυσικά τα μάτια μας δεκατέσσερα στους δρόμους. Με την ασφάλεια και τη ζωή δε παίζουμε...

Στο βίντεο ένα μικρό ρεπορτάζ από τις τρεις διασταυρώσεις. Μην γελάσετε με το "ρεπόρτερ"… δάσκαλος είναι (χαχα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: