Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

"5 προβλήματα- 5 προτεινόμενες λύσεις" από τη Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων της Ν.Δ



Την Πέμπτη, 14 Ιουλίου,στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ η Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων του κόμματος πραγματοποίησε την 1η Ολομέλειά της για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας, «5 Προβλήματα – 5 Προτεινόμενες Λύσεις».  

Στόχος της γραμματείας να συμβάλλουν τα μέλη της στη διαμόρφωση του πολιτικού λόγου και των προγραμματικών θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα να αναδείξουν τα προβλήματα του επιστημονικού δυναμικού της χώρας στο κεντρικό πολιτικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο  αυτό η Γραμματεία ζήτησε από τα μέλη της... να παρουσιάσουν 5 προβλήματα και να παραθέσουν 5 λύσεις, μία για το κάθε ένα.

Νίκος Κωστόπουλος
Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Ν.Δ
 
Η πρωτότυπη  ιδέα ανήκει στον Γραμματέα, Νίκο Κωστόπουλο, στη λογική ότι πρέπει να σταματήσει η διαρροή των επιστημόνων μας στο εξωτερικό – γνωστή πλέον και ως brain drain – αλλά και...για να αξιοποιηθούν τα ταλέντα όσων έχουν παραμείνει στην Ελλάδα.





Στην Ολομέλεια απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης ενώ ο Γραμματέας των Επιστημονικών Φορέων Νίκος Κωστόπουλος αναφέρθηκε διεξοδικά στην οργάνωση, στις δράσεις και στο έργο της Γραμματείας στους τέσσερις μήνες λειτουργίας της.

 Στην συνέχεια και αφού έγινε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του project :«5 προβλήματα – 5 προτεινόμενες λύσεις» τον λόγο πήραν με 3λέπτες τοποθετήσεις 63 μέλη της Γραμματείας.

Μόνο μπράβο στο Νίκο Κωστόπουλο και στην ομάδα του για την αποκωδικοποίηση και επεξεργασία των χιλιάδων προτάσεων των επιστημόνων, για την οργάνωση της  ολομέλειας και το επιτελούμενο έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: