Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Προτάσεις για την πλατεία "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ" Κοντοπεύκου


To Σάββατο 9 Ιουλίου τα παιδιά της γειτονιάς μας οργάνωσαν εκδήλωση στην πλατεία "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ" Κοντοπεύκου με κεράσματα, αθλοπαιδιές, μουσική και δημιουργική απασχόληση. Στόχος να αναδείξουν προβλήματα της πλατείας, να κάνουν προτάσεις και να διεκδικήσουν λύσεις. Πόση ζωντάνια και τι οργάνωση! Και η διάθεση να σου εξηγήσουν...  με ευγένεια αλλά και με εκείνο το πικρό χαμόγελο ότι οι μεγάλοι δεν καταλαβαίνουν και δεν δίνουν λύσεις... 
Τράβηξα μερικές φωτογραφίες και υποσχέθηκα να μεταφέρω τα αιτήματά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο... Τό έκανα στη συνεδρίαση της Τρίτης 12 Ιουλίου με την παρακάτω τοποθέτηση: 

***************************

Η πλατεία «Μελίνα Μερκούρη» στο Κοντόπευκο είναι από τις πιο ζωντανές πλατείες της πόλης μας. Τα απογεύματα πλημμυρίζει από μικρούς και μεγάλους που συζητούν ή παίζουν ολόγυρα.

Το περασμένο Σάββατο βρέθηκα καλεσμένος σε πάρτυ που οργάνωσαν τα παιδιά της πλατείας, όπως τους αρέσει να αυτοαποκαλούνται. Ήταν μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν δεκάδες παιδιά του Κοντοπεύκου, που παίζουν καθημερινά εκεί, περιελάμβανε τουρνουά βόλευ, πινγκ πονγκ, ποδοσφαίρου, δημιουργική απασχόληση, κεράσματα, μουσική και χορό και στόχο είχε να αναδείξει τα αιτήματα των παιδιών, να τα προβάλει στην γειτονιά και στην πόλη και να διεκδικήσει λύσεις από τη Δημοτική Αρχή.

Θεώρησα αυτονόητη υποχρέωσή μου να στηρίξω την πρωτοβουλία αυτή, να την προβάλω και να μεταφέρω τα αιτήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καταθέτω λοιπόν το κείμενο με τα αιτήματα των παιδιών της «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» και επιγραμματικά αναφέρω κάποια που θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν άμεσα.

 -Τοποθέτηση βρύσης και μια δυο χημικών τουαλετών, γιατί ως γνωστόν δεν υπάρχουν καταστήματα εκεί γύρω που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν. 
 -Ένα πινγκ πόνγκ, μια ζωγραφιστή ασπρόμαυρη σκακιέρα ή και άλλα παιχνίδια δαπέδου
- Μερικά τραπεζάκια για πικ νικ και επισκευή στα σπασμένα παγκάκια.

 Προτείνω επίσης στη δημοτική αρχή να διερευνήσει τη δυνατότητα για μια καντίνα ή ένα υπαίθριο καφέ, καλαίσθητο και  με λίγα τραπεζάκια έξω, το οποίο θα λειτουργεί σε συγκεκριμένο χωροχρονικό πλαίσιο, για να μην ενοχλούνται και οι περίοικοι. Έτσι θα μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν το χυμό ή τον καφέ τους ενώ παράλληλα θα δώσει λύση στις σωματικές ανάγκες μικρών και μεγάλων με επιπλέον όφελος για το Δήμο μας τα έσοδα από την ενοικίασή του, τα οποία θα πρότεινα να επενδύονται αναταποδοτικά για τη συντήρηση και αναβάθμιση της πλατείας.

Η πιλοτική εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου στη «Μελίνα Μερκούρη» και η αξιολόγησή του βάσει των αποτελεσμάτων και της αποδοχής των κατοίκων, θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες πλατείες της πόλης, όπως για παράδειγμα στην πλατεία ΙΟΛΑ στον Παράδεισο ή οποία στερείται και αυτή βασικών υποδομών.





















Δεν υπάρχουν σχόλια: