Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Σιντριβάνι πλατείας Αγ. Παρασκευής.


Αρνητική εντύπωση και δυσμενή σχόλια προκαλεί η εικόνα που παρουσιάζει το σιντριβάνι στο κέντρο της πλατείας το οποίο δεν λειτουργεί και με τα στάσιμα νερά του σχηματίζει έλος, εγκυμονώντας κινδύνους για την υγεία των συμπολιτών μας που αναζητούν στιγμές αναψυχής στην πλατεία αλλά και για τα παιδιά που παίζουν ολόγυρα. Το περιστασιακό, κάθε δυο τρεις μήνες, άδειασμα με έναν υποτυπώδη καθαρισμό δεν αποτελεί λύση...

 Το θέμα έχει αναδειχθεί αρκετές φορές εντός και εκτός της αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.  

Το επιθυμητό θα ήταν η Τεχνική Υπηρεσία και η Αυτεπιστασία του Δήμου να αναλάμβαναν δράση και να έδιναν λύση. Επειδή όμως αυτό δεν έχει γίνει, πιθανόν για γραφειοκρατικούς λόγους, έλλειψη προσωπικού ίσως ή για άλλον λόγο που δεν γνωρίζουμε και επειδή το θέμα χρονίζει προτείνω τρεις επιπλέον εναλλακτικές προτάσεις.

 1. Να διερευνηθεί η δυνατότητα ανάθεσης της συντήρησης, του καθαρισμού και της ευθύνης λειτουργίας του σε εξωτερικό συνεργείο τουλάχιστον για τους έξι «καλοκαιρινούς» μήνες. Και το κόστος; Μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος...Η υγεία των δημοτών, ειδικά των παιδιών και η αισθητική της πόλης έχουν προτεραιότητα.

 2. Ο Δήμος να διερευνήσει το ενδεχόμενο παραχώρησης χρήσης του χώρου περιμετρικά του σιντριβανιού κατά ένα ποσοστό (50% για παράδειγμα με ελεύθερη πρόσβαση για τους πολίτες και 50% στα καφέ της πλατείας ) με την υποχρέωση οι επιχειρηματίες-για ευνόητους λόγους αύξησης πελατείας/κέρδους- να αναλάβουν το κόστος συντήρησης/καθαρισμού.

 3. Τέλος σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο και επειδή το σιντριβάνι είναι πεπαλαιωμένο και δυσκολοσυντήρητο θα πρότεινα μια μελέτη επανασχεδιασμού και ανακατασκευής του, λαμβάνοντας υπόψιν τα σύγχρονα αρχιτεκτονικά δεδομένα, το κόστος λειτουργίας –συντήρησης και τις καλές πρακτικές άλλων δήμων που διαθέτουν καθαρά σιντριβάνια με ζηλευτή αισθητική.

(Οι φώτο από το σιντριβάνι  την  Κυριακή 3 Ιουλίου 2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια: