Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Αρχές Ιουνίου οι Μεταθέσεις

του αιρετού ΚΥΣΠΕ, Βασίλη Παληγιάννη

Με μεγάλη καθυστέρηση θα πραγματοποιηθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταθέσεων εκπ/κών Π.Ε. για το 2013.

Το ΚΥΣΠΕ συνεδρίασε στις 18/4/2013 και εξέτασε...

Α) αμφισβητούμενες αιτήσεις μετάθεσης

Β) αιτήσεις εκπ/κών για την ένταξή τους σε ειδική κατηγορία μετάθεσης

Γ) αιτήσεις εκπ/κών για μετάθεση σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ

Δ) ανακλήσεις αιτήσεων μετάθεσης

Το συμβούλιο για άλλη μια χρονιά βρέθηκε σε δύσκολη θέση σχετικά με το λαβύρινθο της ισχύουσας νομοθεσίας για τις μεταθέσεις γενικότερα και ειδικότερα για ΣΜΕΑΕ και για την ένταξη μεταθέσεων στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης.

Συνάδελφοι με σοβαρότατα προβλήματα υγείας δεν εντάχθηκαν στην ειδική κατηγορία μεταθέσεων, αφού οι ασθένειές τους δε συμπεριλαμβάνονταν στην ισχύουσα νομοθεσία.

Η ανάγκη αναμόρφωσης των σχετικών διατάξεων για ένταξη ασθενειών ίσης ή μεγαλύτερης βαρύτητας με τις υπάρχουσες στη σχετική νομοθεσία είναι επιβεβλημένη, όπως επιβεβλημένη είναι και η αλλαγή όλου του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις μεταθέσεις.

Το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει αρχές του 3ου 10ήμερου Μαΐου για να εξετάσει όλες τις εναπομείναντες εκκρεμότητες σχετικά με τις μεταθέσεις. Σ' αυτή τη συνεδρίαση θα εξεταστούν και αιτήσεις μετάθεσης στα διαπολιτισμικά σχολεία.

Αυτή την εβδομάδα οι διοικητικές υπηρεσίες του Υπουργείου θα ζητήσουν τα κενά των εκπ/κών από τις Δ/νσεις με βάση τα οποία θα πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις. Τα στοιχεία του survey δε λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, αφού αμφισβητούνται.

Με βάση τα παραπάνω οι μεταθέσεις θα πραγματοποιηθούν αρχές Ιουνίου. Θα ακολουθήσουν οι αμοιβαίες μεταθέσεις και οι μετατάξεις.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, κατά την εκτίμησή μου, είναι η ικανοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων αιτήσεων, αφού σήμερα όσο ποτέ άλλοτε οι εκπ/κοί αντιμετωπίζουν και προβλήματα επιβίωσης λόγω της οικονομικής εξαθλίωσής τους.

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια: