Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Υπεραριθμίες, μεταθέσεις, αποσπάσεις. Αναλυτικά η διαδικασία υπηρεσιακών μεταβολών εκπαιδευτικών Π.Ε

Ο νόμος ορίζει ότι οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών Π.Ε γίνονται με τα Π.Δ. 50/96 και 100/97, οι υποχρεωτικές αποσπάσεις σε επίπεδο Δ/νσης, Περιφέρειας και Επικράτειας με το Ν.3848/10 και οι υποχρεωτικές μεταθέσεις έχουν μεν θεσμοθετηθεί με το μνημονιακό Ν. 4093/12, αλλά για την ώρα δεν έχουν ενεργοποιηθεί, αφού εκκρεμεί η δημοσίευση του Π.Δ που θα ορίσει τα κριτήρια και τη διαδικασία και που είθε να μην εκδοθεί ποτέ για ευνόητους λόγους.

Μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών Π.Ε από περιοχή σε περιοχή - οι εκτιμήσεις λένε ότι αυτό θα γίνει τέλος Μαίου με αρχές Ιουνίου - θα ξεκινήσουν... οι υπηρεσιακές μεταβολές (υπεραριθμίες,μεταθέσεις και αποσπάσεις εντός περιοχής) από τα ΠΥΣΠΕ.

Ας θυμηθούμε τα βήματα των υπηρεσιακών μεταβολών σε επίπεδο ΠΥΣΠΕ, επειδή  ενδιαφέρει χιλιάδες εκπαιδευτικούς...

ΒΗΜΑ 1 
Ρύθμιση και τοποθέτηση Υπεράριθμων
Το ΠΥΣΠΕ κρίνει και τοποθετεί τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς που προκύπτουν από συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων. Αναλυτικά για τις υπεραριθμίες δείτε παλαιότερη ανάρτηση εδώ 

ΒΗΜΑ 2 
Μετά τη ρύθμιση των υπεραριθμιών αναρτώνται τα εναπομείναντα οργανικά κενά και καλούνται μέσα σε 10 μέρες οι εκπαιδευτικοί που :
α. Ζητούν μετάθεση για «βελτίωση» θέσης
β. Ήρθαν από άλλα ΠΥΣΠΕ και
γ. Βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ
 να συμπληρώσουν στην αίτηση που είχαν υποβάλει το Νοέμβρη, μέχρι 20 σχολεία στα οποία επιθυμούν να τοποθετηθούν οργανικά.

 ΒΗΜΑ 3
Το ΠΥΣΠΕ τοποθετεί οργανικά με την εξής σειρά :
α. Τους εκπαιδευτικούς ειδικών κατηγοριών (Στην κατηγορία αυτή δεν συμπεριλαμβάνονται πλέον με βάση το Ν. 3848/2010 οι πολύτεκνοι)
 β. Όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς

 ΒΗΜΑ 4
Αμοιβαίες Μεταθέσεις
Μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων και μέσα σε προθεσμία 15 ημερών υποβάλλονται αιτήσεις αμοιβαίων μεταθέσεων με τις προϋποθέσεις ότι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί :
 α. Έχουν συμπληρώσει δυο χρόνια υπηρεσίας
 β. Δεν έχουν συμπληρώσει 25ετή πραγματική υπηρεσία και
 γ. Η διαφορά της συνολικής τους εκπαιδευτικής υπηρεσίας δεν υπερβαίνει τα δέκα έτη.

 ΒΗΜΑ 5
Καλούνται και υποβάλλουν αιτήσεις οι εκπαιδευτικοί που :
α. Είναι λειτουργικά υπεράριθμοι ( όσοι δηλαδή «περισσεύουν» στα σχολεία τους ή έχουν οργανική σε σχολεία που δεν λειτουργούν π.χ στο 14 Νηπ Αγίας Παρασκευής, 12 Δ.Σ Αγίας Παρασκευής, 2 Δ.Σ Πεντέλης κ.λ.π)
β. Δεν πήραν οργανική και παραμένουν στη διάθεση και
γ. Ενδιαφέρονται για απόσπαση σε σχολεία εντός του ΠΥΣΠΕ ( στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί που πληρούν τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να αποσπαστούν από Δημοτικά- Νηπιαγωγεία Γενικής Αγωγής σε ΣΜΕΑΕ- Τ.Ε)

 ΒΗΜΑ 6
Το ΠΥΣΠΕ τοποθετηθεί προσωρινά τους συναδέλφους με την εξής σειρά:
α. Λειτουργικά Υπεράριθμους
β. Προσωρινές τοποθετήσεις όσων βρίσκονται στη διάθεση
γ. Αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ και προσωρινές τοποθετήσεις όσων αποσπώνται από άλλα ΠΥΣΠΕ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

υπόθεση εργασίας: το σχολείο στο οποίο θέλω να πάω είναι χαρακτηρισμένο 12θέσιο, υπάρχουν περίπου 15 συνάδελφοι τοποθετημένοι οργανικά και ξέρω σίγουρα ότι θα προκύψουν +2 θέσεις, σύνολο 17 οργανικών. Περισσεύει κάποιος σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις ή όχι; να προχωρήσω στην αίτηση μετάθεσης αφήνοντας οργανική 4 χρόνων (σε εκείνο το σχολείο έχουν ήδη τοποθετηθεί άλλοι 3 μετά από εμε΄να) ή να παγώσω τη διαδικασία (βελτίωση θέσης);ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Δύσκολο ερώτημα που δεν απαντιέται με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ, για την ώρα τουλάχιστον... Άσε να γίνουν πρώτα οι μεταθέσεις από Περιοχή σε περιοχή, να ανακοινωθούν οι μεταβολές οργανικότητας (συγχωνεύσεις, προαωγές, υποβιβασμοί σχ. μονάδων κ.λ.π) να τοποθετηθούν και οι οργανικά υπεράριθμοι και μετά το αποφασίζεις... Έχεις καιρό να το σκεφτείς και όταν έρθει η ώρα μπορώ να σου πω τη γνώμη μου στο. 6945303572 αλλά η απόφαση θα είναι δική σου...