Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Περί μεταθέσεων και πιθανών ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού στη Β΄Αθήνας

Με επιστολή προς τα Διοικητικά Συμβούλια των τριών συλλόγων εκπαιδευτικών Π.Ε της Β΄Αθήνας ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ Δημήτρης Πολυχρονιάδης  ενημερώνει σχετικά με τις μεταθέσεις,τη σύνταξη του πίνακα οργανικής σύνθεσης εκπαιδευτικού προσωπικού της Δ/νσης, τις πιθανές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στη νέα χρονιά και προτείνει συνάντηση αιρετών και Δ.Σ των συλλόγων για συντονισμό δράσεων...
 Η επιστολή του Δημήτρη έχει ως εξής...

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Ζούμε όλοι τις συνέπειες των εφαρμοζόμενων βάρβαρων – αντιλαϊκών πολιτικών των μνημονίων, που μας έχουν επιβληθεί από ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ και τις κυβερνήσεις που τις στηρίζουν, με αποτέλεσμα η Δημόσια Εκπαίδευση καθημερινά ν’ απαξιώνεται, να οδηγείται στη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση με ό, τι συνέπειες έχει αυτό για τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς.

Η συνεχής μείωση, μέχρις εξαφανίσεως, των μόνιμων διορισμών και των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, η τραγική μείωση των ήδη χαμηλών κονδυλίων από τον ΓΚΠ για την Παιδεία, το αυταρχικό πλαίσιο αξιολόγησης – επαναφορά του επιθεωρητισμού – είναι χαρακτηριστικά δείγματα της αντιλαϊκής – αντεργατικής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ασκείται σε βάρος όλων μας από την τρικομματική κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) και επιβάλλει την αγωνιστική συστράτευση όλων μας για την ανατροπή των πολιτικών αυτών και όσων τις στηρίζουν και τις υλοποιούν.

Η εφαρμογή αυτών των αντιλαϊκών - αντιεκπαιδευτικών πολιτικών περνάει μέσα και από τις πράξεις του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας με πρόσφατο παράδειγμα τη σύνταξη του πίνακα οργανικής σύνθεσης εκπαιδευτικού προσωπικού, ο οποίος συντάχθηκε και στάλθηκε στο ΥΠΑΙΘΠΑ, με βάση τις οδηγίες της εγκυκλίου υπ’ αριθμ. 68122/Δ1/20 – 5 – 2013 του ΥΠΑΙΘΠΑ, δίνοντας εικονικά πλεονάσματα προσωπικού για τις ειδικότητες των Νηπιαγωγών (+25), Αγγλικών (+9), Φυσικής Αγωγής (+43) και Μουσικής (+24) με αποτέλεσμα να μην ανοίξει η Β΄ Αθήνας για καμία μετάθεση στις ειδικότητες αυτές κατά τη φετινή χρονιά. Επίσης για πρώτη φορά φέτος δεν καταγράφηκαν στον πίνακα οι αδυνατούντες να προσφέρουν εκπαιδευτικό έργο συνάδελφοί μας (χρόνια ασθενείς), ώστε να υπολογιστούν τα λειτουργικά κενά που δημιουργούνται.

Είναι αυτονόητο ότι, αφού δεν πρόκειται να γίνουν μεταθέσεις (στη Β΄ Αθήνας) στις παραπάνω ειδικότητες και εφόσον θα προσληφθούν και ελάχιστοι αναπληρωτές (800 συνολικά για Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΑΙΘΠΑ) για την προσεχή σχολική χρονιά, τα σχολεία και νηπιαγωγεία μας θα ανοίξουν τον προσεχή Σεπτέμβρη με τραγικές ελλείψεις και κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός της ύπαρξης του Π. Δ. για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις – μεταθέσεις όσων εκπαιδευτικών κρίνονται υπεράριθμοι, καθώς και τις προθέσεις του ΥΠΑΙΘΠΑ (εκφραζόμενες μέσω της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας) για αύξηση του αριθμού των μαθητών στο τμήμα, το εργασιακό μας μέλλον γίνεται εφιαλτικό.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ απαραίτητη, αναγκαία και επιβεβλημένη την αλληλοενημέρωση και τη συνεργασία μεταξύ των Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. της Β΄ Αθήνας και των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΠΥΣΠΕ με στόχο την κοινή δράση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π. Ε. της περιοχής, αναλαμβάνοντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εκπαιδευτικών, αλλά και του Δημόσιου & δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων & νηπιαγωγείων της περιοχής μας. Αυτή είναι η δεύτερη επιστολή που αποστέλλω στα Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας για το ίδιο θέμα (η πρώτη στάλθηκε στις 13 – 2 – 2013) και έχω ήδη αποδεχτεί την πρόσκληση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου, από τις 15 – 5 – 2013 για κοινή σύσκεψη των Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. Β΄ Αθήνας και των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης μας. Επίσης θα βρίσκομαι σε όλες τις τακτικές Γ. Σ. των Συλλόγων Π. Ε. της Β΄ Αθήνας για ενημέρωση των συναδέλφων.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

ΟΛΟΙ/ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ Γ. Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ – ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ – ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ

Συναδελφικά

Δ. Α. Πολυχρονιάδης

1 σχόλιο:

memi είπε...

ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ;ΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΤΗΡΙΑ Ή ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ(7ο ΝΗΠ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ); ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΠΙΣΗΣ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ;