Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Εγγραφές μαθητών σε Νηπιαγωγεία Δημοτικά για το σχ. έτος 2013-2014 - Λήξη σχολικού έτους 2012-2013»

Σύμφωνα με σημερινό έγγραφο της Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε του Υπουργείου Παιδείας προβλέπονται τα εξής:

1.Οι εγγραφές των νηπίων και των μαθητών για κάθε σχολικό έτος πραγματοποιούνται από 1 έως 21 Ιουνίου του προηγούμενου σχολικού έτους.

2.Τα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο είναι τα εξής: ....


α. Πιστοποιητικό γέννησης στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης. Για το νήπιο που θα συνεχίσει τη φοίτησή του στο ίδιο νηπιαγωγείο και δεύτερη χρονιά δεν απαιτείται νέο πιστοποιητικό γέννησης.
β. Επίδειξη του βιβλιαρίου ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια και η οδοντολογική εξέταση. 
γ. Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα ή άλλο στοιχείο κατά την κρίση του / της προϊσταμένου / νης του νηπιαγωγείου, από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του νηπίου. 
δ. Δήλωση του γονέα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου.

 2. Τα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής: 

α. Πιστοποιητικό γέννησης, στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης.
β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. 
γ. Πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης.
δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. 
ε. Πιστοποιητικό καρδιολογικής και οφθαλμολογικής εξέτασης. 
στ. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου. 

3. Τα πιστοποιητικά γέννησης των μαθητών αναζητούνται αυτεπάγγελτα και μόνο από τους Προϊσταμένους Νηπιαγωγείων και τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των  Δημοτικών Σχολείων,

4. Τα δικαιολογητικά που αφορούν πιστοποιητικά υγείας (οδοντολογική εξέταση για το Νηπιαγωγείο- οδοντολογική, καρδιολογική και οφθαλμολογική εξέταση για την Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου) μπορούν να κατατεθούν στις σχολικές μονάδες έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2013.

5.  Για το σχολικό έτος 2012-2013 η διδασκαλία των μαθημάτων θα λήξει την Παρασκευή 14-6-2013, ημέρα κατά την οποία θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου και θα αποσταλούν οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ τάξης για την εγγραφή τους στα γυμνάσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: