Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιος είναι ο μισθός του εκπαιδευτικού

ελπίζω πως με αυτό μου το γράμμα μπορώ και εκπροσωπώ, όπως είπε και η Υπουργός, 160.000 και πλέον εκπαιδευτικούς όλων τον βαθμίδων.

Σκοπός μου δεν είναι άλλος από το να ξυπνήσω από το λήθαργο στον οποίο έχουν πέσει όλοι οι Δάσκαλοι και Καθηγητές σε αυτή την χώρα οι οποίοι ακούγοντας όλα τα φερέφωνα της κυβέρνησης να τους αποκαλούν Δημοσίους Υπαλλήλους με διακοπές 3 και πλέον μηνών το χρόνο, ιδιαιτεράκηδες, λαμόγια της σχολικής αίθουσας και ένα σορό άλλα κοσμητικά επίθετα που δεν μπορώ πια να ακούω, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν τύψεις πως είμαστε υψηλόμισθοι και καλοβολεψάκηδες του κράτους.
Ξεχνούν οι πολιτικοί ποιοί είναι οι καλοβολεψάκηδες βέβαια. Το ηθικό των εκπαιδευτικών έχει πέσει για πολλούς λόγους ένας σημαντικός λόγος είναι ο μισθολογικός και επειδή μιλάμε για μισθούς καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε τι παίρνει ένας εκπαιδευτικός για να μη λέμε κάθε φορά που μιλάμε για αυξήσεις πως υπεκφεύγουμε από τα προβλήματα των σχολείων και πως κοιτάζουμε μόνον το χρήμα!



Δίνω αναλυτικά στη δημοσιότητα, επιτέλους, και για πρώτη φορά τη μισθοδοσία ενός εκπαιδευτικού με 5 χρόνια υπηρεσία και 2 παιδιά για να καταλάβει επιτέλους ο κόσμος γιατί τα συμφέροντα τα ενοχλούν τα επιδόματα .



Ο παρακάτω εκπαιδευτικός με 5 χρόνια υπηρεσία και 2 παιδιά λαμβάνει:

Βασικό 1.104 ευρώ

Επίδομα Γάμου + Τέκνων 71 ευρώ

Επίδομα Εξωδιδακτικής Απασχόλησης (Το συγκεκριμένο επίδομα να σημειώσετε το χτυπάνε κάθε μέρα οι εφημερίδες λόγω προϋπολογισμού) 288,14 ευρώ

Επίδομα Διδακτικής προετοιμασίας 85,01 ευρώ

Κίνητρο Απόδοσης 100 ευρώ

Σύνολο Μικτά 1648,15 ευρώ - Κρατήσεις (φόροι ..ταμεία κλπ)376,59 ευρώ =1.318 δηλαδή 659 ευρώ κάθε 15 μέρες.

Όταν ένας εφοριακός-τελωνειακός παίρνει μηνιαίως 3.000 ευρώ το λιγότερο + τα μπόνους του (Μην ξεχνάτε πως τα ΔΗΒΕΤ είναι επιδόματα των 1000 ευρώ και γι΄αυτά δεν μιλάνε οι εφημερίδες)

Μια καθαρίστρια σε Υπουργείο όπως το Οικονομικών παίρνει για πλάκα 1.800 ευρώ καθαρά στο χέρι χωρίς να έχει τελειώσει ούτε καν το Λύκειο.

Και ένα σωρό παραδειγμάτων όπως ΟΣΕ-ΔΕΗ (πολλοί εργαζόμενοι εκεί μέσα διορίστηκαν με βύσματα και δεν έχουν τελειώσει ούτε το Δημοτικό) με μισθούς 2.500 έως και 4.000 ευρώ μηνιαίως και συντάξεις αντίστοιχα τρελές που δεν τις βλέπει ούτε ο μεγαλύτερος καθηγητής στα πιο τρελά του όνειρα!

Με τις μειώσεις δε των Δώρων έχω να σας αποκαλύψω και κάτι άλλο.

Το Δώρο των Χριστουγέννων έβγαινε με βάση το Βασικό μισθό π.χ. 1.104 ευρώ -κρατήσεις περίπου 800 ευρώ καθαρά.



Το γνωρίζετε πως σε πολλούς από τους παραπάνω τα Δώρα προέκυπταν όχι επί του Βασικού αλλά επί του καθαρού;



ΔΗΛ 2.000 ευρώ μισθός =2.000 ευρώ Δώρο Χριστουγέννων.



Ετοιμάζουν λέει κλαδικά μισθολόγια...

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Άλλους μισθούς οι δικαστές τετραχίλιαρα ...άλλους έφορες τριχίλιαρα ...άλλους οι λαουτζίκοι εκπαιδευτικοί χιλιάρικα και με το ζόρι επειδή είναι και πολλοί στον αριθμό και κάθε προσαύξηση που μας δίνουν φαίνεται στον προϋπολογισμό ενώ κάθε μείωση που θα μας κάνουν θα κερδίσει πολλαπλάσια ο προϋπολογισμός λες και εμείς οι εκπαιδευτικοί καταστρέψαμε το κράτος.

Μεγάλη απάτη πάει να στηθεί εις βάρος των πολλών υπέρ των λίγων συντεχνιών του Δημοσίου.



Καλώ τις ΔΟΕ & ΟΛΜΕ να διαπραγματευτούν το μισθολόγιο των εκπαιδευτικών αυτές και όχι η ΑΔΕΔΥ εκτός και αν διαπραγματεύονται αυτήν την περίοδο μελλοντικές βουλευτικές καρέκλες τους.



Δεν αξίζει να πάμε σε χαζές απεργίες αργότερα μετά τις αποφάσεις γιατί δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε. Άλλωστε προσωπικά διαφωνώ με τις 24ωρες απεργίες. Τώρα πρέπει ο Πρωθυπουργός της χώρας να καταλάβει πως δεν είμαστε Δημόσιοι Υπάλληλοι αλλά Δημόσιοι Λειτουργοί με όλα τα δικαιώματα τους πανεπιστημιακούς μας κόπους και θυσίες.



Εκπαίδευση κ. Παπανδρέου δεν σημαίνει μόνο καλύτερη μόρφωση στα παιδιά μας αλλά και πιο περήφανο εκπαιδευτικό και η περηφάνια ξέρετε περνάει και από την τσέπη.

Ναι πρώτα από όλα ο μαθητής αλλά μετά και ο εκπαιδευτικός.

Ανοιχτά Σχολεία - Εκπαιδευτικοί με ανεβασμένο ηθικό και κύρος



ΔΙΚΑΙΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!



Κώστας .Λ.

ΠΗΓΗ: alfavita

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

γιατι συγκρινετε τον μισθο με τις απολαβες των κομματοσκυλων και δεν το κανετε με τη συντριπτικη πλειονοτητα των υπολοιπων εργαζομενων και κυριως του ιδιωτικου τομεα που αμοιβονται λιγοτερο; 1300 ειναι πολυ καλη αμοιβη για τις ωρες και το εργο που παραγει ο ελληνας εκπαιδευτικος. για να μην αναφερουμε τα μαυρα χρηματα σε ιδιαιτερα που εκβιαζουν οι περισσοτεροι απο τους μαθητες τους.