Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓEΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Απαγορεύεται η μετατροπή των κλειστών γυμναστηρίων και αιθουσών πολλαπλής χρήσης σε αίθουσες διδασκαλίας

«Δεν επιτρέπεται η μετατροπή των κλειστών γυμναστηρίων-αιθουσών γυμναστικής-αιθουσών πολλαπλής χρήσης, σε αίθουσες διδασκαλίας και δεν μεταβάλλεται η χρήση τους ακόμη και αν υπάρχει κλειστό γυμναστήριο» .

Τα παραπάνω προβλέπει διευκρινιστική εγκύκλιος του υπ. Παιδείας...η οποία εκδόθηκε ύστερα από έγγραφο ερώτημα του κ. Σπύρου Πολιτάκη καθηγητή ΠΕ11 του 50U Γυμνασίου Γαλατσίου.

Ειδικότερα η εγκύκλιος του υπ. Παιδείας , ορίζει τα εξής:



1. Οι παραπάνω χώροι χρησιμοποιούνται κυρίως για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Μπορούν να γίνονται και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις των Σχολικών μονάδων καθώς και οι συνεδριάσεις των μαθητικών κοινοτήτων και των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων εκτός ωρών διδασκαλίας, που πρέπει να έχουν συγκεκριμένη διάρκεια και αμέσως μετά το τέλος να αποκαθίσταται η αθλητική χρήση των χώρων αυτών.

2. Δεν επιτρέπεται η μετατροπή τους σε αίθουσες διδασκαλίας και δεν μεταβάλλεται η χρήση τους ακόμη και αν υπάρχει κλειστό γυμναστήριο.

3. Δεν επιτρέπεται μόνιμη εγκατάσταση αντικειμένων (σκηνή, εξέδρα, καρέκλες κ.λπ. )

Στην καθημερινή καθαριότητα των χώρων της Σχολικής μονάδας συμπεριλαμβάνονται και οι χώροι αυτοί, αφού υπολογιστούν με βάση την επιφάνεια τους σε αντίστοιχες αίθουσες.

ΠΗΓΗ:esos.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια: