Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο τύπου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών " Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
( Ν. Ιωνίας, Ν. Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε αγώνα ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων, στα 25άρια τμήματα και στις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και νηπιαγωγείων, και γενικότερα ενάντια στο σχολείο του «Καλλικράτη», καλεί τα μέλη του, αλλά και τους γονείς των μαθητών κι όλους τους άλλους φορείς ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» (Ν. Ιωνίας, Ν. Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης) και σ΄ αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη πάρει μια σειρά από πρωτοβουλίες συντονισμού και κινητοποίησης.

«Καλεί τους συναδέλφους και τους διευθυντές να αποφασίσουν στις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων την ανάκληση των συμπτύξεων και ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ. Καλεί τους γονείς μέσω των Συλλόγων τους και των Ενώσεων Γονέων να αντιδράσουν και να απαιτήσουν το ίδιο» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε πρόσφατη ανακοίνωσή του.

Επίσης, εκτιμώντας ότι «Καθημερινά χάνουμε τη ζωή μας κομμάτι-κομμάτι, αργά σταθερά αλλά και μεθοδευμένα. Ειδικότερα στο χώρο της εκπαίδευσης το ξεθεμελίωμα του δημόσιου σχολείου προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Ήδη το σχέδιο των συμπτύξεων επισημοποιείται με το σχέδιο «Καλλικράτης στην Εκπαίδευση». Το φθηνό, ευέλικτο και διαφοροποιημένο κατά περιοχή σχολείο είναι εδώ, είναι γεγονός», καλεί τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 25 Γενάρη και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του 1ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ηρακλείου. Το ΔΣ θα προτείνει απεργιακές κινητοποιήσεις για το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Παράλληλα οργανώνται και μια σειρά από πολιτιστικές – ψυχαγωγικές πρωτοβουλίες όπως :

- Εκδήλωση για τα παιδιά των εκπαιδευτικών, με παιδική θεατρική παράσταση του έργου του Ε. Τριβιζά «Η Μάγισσα Φρικαντέλλα». Η εκδήλωση θα περιέχει επίσης παιχνίδι - εργαστήριο κατασκευής κούκλας, μοίρασμα δώρων και κόψιμο της πίττας του Συλλόγου. Την Κυριακή 30 Γενάρη στις 11 το πρωί στο ΚΕΠ της Νέας Ιωνίας ( Πίσω απ΄ το σταθμό του ΗΣΑΠ της Ν. Ιωνίας ).

- Εκδρομή του Συλλόγου στη Λίμνη Πλαστήρα στις Παρασκευή 18, Σάββατο 19 και Κυριακή 20 του Φλεβάρη.

- Γλέντι του Συλλόγου με το Βαγγέλη Κορακάκη, στο κέντρο «Μαγιοπούλα», σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες.

- Στα πλαίσια της ενίσχυσης της Πολιτιστικής Ερασιτεχνικής Δημιουργίας από τα μέλη του Συλλόγου, ο Σύλλογος καλεί όσα από τα μέλη του ενδιαφέρονται, να πάρουν πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ομάδων ερασιτεχνικής δημιουργίας ( π.χ. Μουσικής, Θεάτρου, Φωτογραφίας ή ό,τι άλλο ) και ο Σύλλογος θα στηρίξει και θα ενισχύσει και οικονoμικά αυτή τη δράση.

Για όλα αυτά και για οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση από τα μέλη του Συλλόγου, δίνονται τα τηλέφωνα επικοινωνίας της Προέδρου του Δ.Σ. Αλτάνη Νινέττας (6972008336, 2102841669) και του Γ. Γραμματέα του Δ.Σ. του Συλλόγου Οδυσσέα Μουτάφη (6932544890 καΙ 210-2795372).

Δεν υπάρχουν σχόλια: