Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Αναδεικνύοντας ένα καλντερίμι με το ΚΠΕ Καστρίου Αρκαδίας

Καιρό τώρα η Παιδαγωγική Ομάδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου σχεδίαζε τη διάνοιξη του καλντεριμιού που ενώνει το Καστρί με το Μεσορράχη προκειμένου να αναδείξει την ομορφιά του τοπίου αλλά και για να το χρησιμοποιήσει στις περιβαλλοντικές δράσεις που οργανώνουν για τους εκατοντάδες μαθητές που επισκέπτονται κάθε χρόνο το Κ.Π.Ε και τη μελέτη πεδίου στο ποτάμι που περνά κάτω από τη μεγάλη γέφυρα.

 Η διάνοιξη του μονοπατιού έγινε πράξη σήμερα... με τη συνεργασία του Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων και τη συμμετοχή πενήντα και πλέον νέων κάθε ηλικίας από τα Καστριτοχώρια αλλά και άλλες περιοχές της Αρκαδίας.

Με την υπέυθυνη του ΚΠΕ Καστρίου, Πηνελόπη Καζακώνη
Νωρίς το πρωί η υπεύθυνη Πηνελόπη Καζακώνη και η παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ, ο Γιώργος, ο Τάσος και Αγγελική, μας υποδέχτηκαν με πλατιά χαμόγελα και ζεστό καφέ και μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ, όπου είχαν ετοιμάσει και μια έκθεση με παλιές φωτογραφίες της περιοχής.
Στην αίθουσα προβολών παρακολουθήσαμε βίντεο του Γιώργου Κούτσελα με εικόνες από το παλιό Καστρί ενώ κατά τη διάρκεια της προβολής, η υπεύθυνη του ΚΠΕ διάβαζε αναμνήσεις από το χωριό όπως τις αποτύπωσε  ο  συμπατριώτη μας φιλολόγος  Κώστα Αγγελάκος...Η διάνοιξη του μονοπατιού ήταν έργο επίπονο αφού αγκάθια, θάμνοι και βάτα το είχαν εξαφανίσει.Ήταν ωραίο όμως να βλέπεις μικρούς και μεγάλους με κλαδευτήρια, πριόνια και βατοκόπες να δουλεύουν ομαδικά, να κερδίζουν μέτρο το μέτρο και να προχωρούν ξεσκεπάζοντας τις πέτρες, τα χρώματα και τους θησαυρούς του καστρίτικου τοπίου... Η όλη επιχείρηση κράτησε ώρες πολλές και ολοκληρώθηκε με επιτυχία αργά το μεσημέρι.

Επιστροφή στο ΚΠΕ νηστίσιμοι μεζέδες λόγω της ημέρας [σήμερα είναι Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ας μην το ξεχνάμε] ωραίο κρασάκι και χαλάρωση πριν διαλυθούμε ησύχως για το δρόμο της επιστροφής...

Πολλά συγχαρητήρια και μπράβο  στην υπεύθυνη και στην Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ  για την οργάνωση της δράσης  αλλά και γενικότερα για το μεράκι και τη σπουδαία δουλειά που κάνουν, η οποία εκτός από εκπαιδευτικούς σκοπούς αναδεικνύει τις φυσικές ομορφιές του Καστρίου και βοηθάει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: