Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Δυο λόγια για το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας του 7ου Αγίας Παρασκευής και τις ιδεοληψίες τεσσάρων μελών του Δ.Σ του "ΠΕΡΙΚΛΗ"

Με τις ψήφους των  Μήτσουρα,Παπασπύρου, Σταυροπούλου από την Εκπαιδευτική Συσπείρωση  και της Γιανναρά από την ΕΣΑΚ, το Δ.Σ του Συλλόγου Περικλή εξέδωσε καταγγελία για Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και Πολιτισμού του 7ου Δ.Σ Αγίας Παρασκευής επειδή για την υλοποίησή του το σχολείο δέχτηκε προσφορές από εταιρείες και τις ευχαρίστησε από την ιστοσελίδα του...

Μερικές  εικόνες από το πρόγραμμα...



Ως Διευθυντής του 7ου, οφείλω μιαν απάντηση  προς το Δ.Σ του ΠΕΡΙΚΛΗ και ειδικότερα στους   εκπροσώπους  της Συσπείρωσης και της ΕΣΑΚ  που ψήφισαν  την καταγγελία:

Συνάδελφοι, νομίζω ότι για λόγους δεοντολογίας και πριν την καταγγελία  θα έπρεπε, με μια επίσκεψη  ή με ένα τηλεφώνημα τελοσπάντων, να ρωτήσετε τη θέση του σχολείου   για ένα πρόγραμμα - αυτό εδώ- που αποφασίστηκε ομόφωνα από το Σύλλογο Διδασκόντων, στήθηκε με πολλές ώρες δουλειάς συναδέλφων μας,  περιελάμβανε την παροχή 1500 δωρεάν πρωινών γευμάτων (το μενού εδώ) επί μία εβδομάδα για τους 300 μαθητές του σχολείου μας και συνδυάστηκε  με την επίσκεψη του παγκόσμιου πρωταθλητή ποδηλάτου Χρήστου Βολικάκη.

Το να ευχαριστήσουμε όσους μας βοήθησαν στην υλοποίηση του προγράμματος το θεωρούμε υποχρέωσή μας και θα το ξανακάνουμε εφόσον χρειαστεί.

Αναφαίρετο δικαίωμά σας είναι  να συνεχίσετε  τον καταγγελτικό σας χαρτοπόλεμο αλλά- ειλικρινά- επειδή δυσκολεύομαι  να παρακολουθήσω τα   ιδεολογήματά σας σταματώ εδώ και σας εύχομαι  καλό Πάσχα και καλές καταγγελίες.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιαννη και λοιποι συναδελφοι, μη μασατε, το κεφαλι ψηλα. Πριν 2 χρονια που δεν ειχαμε βιβλια, περσι που κοπηκαν τα επιδοματα, φετος που καταργουνται τοσες εκατονταδες οργανικες οι συλλογοι στους οποιους το ΠΑΜΕ (πισω ολοταχως) και οι ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ (μηπως καλυτερα να το πουν ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ;)εχουν την πλειοψηφια τι εχουν κανει;περα απο τις καταγγελιες και την αρνηση της πραγματικοτητας τι εκαναν επι του πρακτεου;Τι προτειναν ως δραση; Ελενη Δαμιανου

Ανώνυμος είπε...

Στο χωριό μου λένε όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.Μπράβο δεν υπήρχε περίπτωση να ακούσει ο συγκεκριμένος διευθυντής ή κάποιος άλλος αν έκανε κάτι παρόμοιο. Το να βγαίνεις για να καταγγείλλεις είναι το πιο εύκολο. Το δύσκολο είναι να αναγνωρίσεις την αξία ορισμένων που προσπαθούν για το καλύτερο.Δύσκολο, γιατί πρέπει και στην πράξη να φύγεις από το εγώ και να πας στο εμείς. Επιτέλους οι συσπειρώσεις ας καταλάβουν ότι είμαστε πλέον στον 21αιώνα και οι οικονομικοκοινωνικές συνθήκες δεν συνάδουν με τέτοιες ενέργειες του Συλλόγου.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια δεν μπορώ να καταλάβω πώς κινδυνεύει η Δημόσια Δωρεάν Παιδεία από κάποιους που εθελοντικά προσφέρουν για να την κάνουν καλύτερη. Αντίθετα θεωρώ πως η δωρεάν παιδεία κινδυνεύει από εκείνους τους λουφαδόρους εκπαιδευτικούς που κοιτάζουν να κάνουν το ωράριό τους και αμέσως να εξαφανιστούν από τα σχολεία προσφέροντας όσο το δυνατόν λιγότερα. Επίσης δεν καταλαβαίνω τη στοχοποίηση του 7ου Δημοτικού όταν και άλλα σχολεία προβάλλουν εκδηλώσεις τους και στην ιστοσελίδα της Β’ Δ/νσης αναφερόμενοι στους χορηγούς που τους στήριξαν. Τέλος δεν καταλαβαίνω την ύπαρξη Συλλόγου που καταγγέλλει αντί να στηρίζει τα μέλη του. Καλό Πάσχα συνάδελφοι… Δεν υπογράφω γιατί… ΦΟΒΑΜΑΙ τις καταγγελίες του Συλλόγου μου. Όμως υπάρχω, ψηφίζω και πάνω από όλα υπηρετώ με πάθος τη Δημόσια Εκπαίδευση.