Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Σύσκεψη για τη διάσωση της βίλας Ιόλα στο 7ο Δ.Σ Αγίας Παρασκευής

Η βίλα Ιόλα άλλοτε και τώρα...
Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού και  Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κοντοπεύκου-Παραδείσου-Πευκακίων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 21/4/2013 στο 7ο Δ. Σ Αγίας Παρασκευής συνάντηση εργασίας για τη Βίλα Ιόλα στην οποία πήραν μέρος οι...
Ο Γιάννης Σταθόπουλος
επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων της Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, Βασίλης Γιαννακόπουλος, Ανδρέας Γκιζιώτης και Κώστας Κουβόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζωή Φωτεινού,
Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος
Γιάννης Σιδέρης, Μιχάλης Γαβράς, Σωτήρης Ησαΐας και Μανώλης Κωνσταντακόπουλος, ο Διευθυντής του Σχολείου, με την ιδιότητα του εκπροσώπου τύπου του Συλλόγου Κοντοπεύκου-Παραδείσου-Πευκακίων,από το Σύλλογο Κατοίκων Τσακού ο Γενικός Γραμματέας Τάσος Μίχας και το Μέλος του Δ.Σ Δημήτρης Μπεθάνης και ενεργοί πολίτες της Αγίας Παρασκευής.

Ο Ανδρέας Γκιζιώτης
 Η εκδήλωση ξεκίνησε με εισηγήσεις του Πρόεδρου του Συλλόγου Γιώργου Ματσούκα, της Γεν. Γραμματέα Βούλας Κουτσογιάννη και του Δημοτικού Συμβούλου Μιχάλη Γαβρά που συντόνισαν τη συζήτηση και  οι οποίοι περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Βίλα είκοσι έξι χρόνια μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου Ιόλα.
[ Για τη ζωή και τη δράση του αδικημένου  αλλά   πολύ σπουδαίου Έλληνα συλλέκτη διαβάστε   εδώ].

Οι τρεις εισηγητές αναφέρθηκαν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της βίλας και του οικόπεδου της, εμβαδού 6 στρεμμάτων, που ανήκει σε ιδιώτη αλλά με Υπουργική Απόφαση έχει δεσμευτεί από την Πολιτεία ως χώρος πολιτισμού για την Αγία Παρασκευή και στη συνέχεια έκαναν εκτενή ενημέρωση για την πορεία των γραφειοκρατικών διαδικασιών και των δράσεων για την προστασία της Βίλας και τη διάσωσή της από την ολική καταστροφή.

Ο Κώστας Κουβόπουλος
Ακολούθησε αποσαφήνιση ερωτήσεων, κατάθεση προτάσεων, συζήτηση και αποφασίστηκε ο Σύλλογος να αναδείξει το θέμα ως μείζον ζήτημα για την περιοχή μας , να κινητοποιήσει τους κατοίκους και με σειρά εγγραφών και νομικών διαδικασιών προς το Δήμο και στις αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές υπηρεσίες να πιέσει για την αγορά του οικοπέδου και την ανάδειξη της Βίλας σε χώρο πρασίνου και πολιτιστικού κέντρου της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: