Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Πώς γίνονται οι τοποθετήσεις σε κενούμενες θέσεις Δ/ντών;

ρωτά ο Δημήτρης με mail που λέει:

«Γιάννη καλημέρα έχω την ακόλουθη απορία. Τώρα θα δηλώσω κάποια σχολεία στα οποία επιθυμώ να τοποθετηθώ ως Δντής. Αν δεν πιάσω κάποιο από αυτά τα σχολεία και μείνω στον πίνακα ως επιλαχών, μελλοντικά θα με καλέσουν μόνο αν προκύψει κάποια θέση στα συγκεκριμένα σχολεία ή γενικά σε όλα τα σχολεία του ΠΥΣΠΕ. Δηλαδή όταν μέσα στην 4ετια χηρεύει κάποια θέση σε ένα σχολείο το ΠΥΣΠΕ πιάνει τον γενικό αξιολογικό πίνακα και καλεί όποιον είναι επόμενος στη σειρά ή καλεί μόνο όσους είχαν δηλώσει το σχολείο στις αρχικές τους προτιμήσεις; Ευχαριστώ. Δημήτρης»

Και η απάντησή μου...

" Δημήτρη, το άρθρο 24 παράγραφος 7 του Ν.3848/2010 αναφέρει:" Η τοποθέτηση σε κενές και κενούμενες θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων και Σ.Ε.Κ. γίνεται με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου με βάση τη σειρά εγγραφής των υποψηφίων στον αξιολογικό πίνακα επιλογής και τις δηλωθείσες προτιμήσεις."

Σύμφωνα με τα ανωτέρω είναι σαφές ότι τόσο σε κενή όσο και σε κενούμενη θέση η τοποθέτηση γίνεται με βάση τις δηλωθείσες προτιμήσεις , όπως γινόταν και με τον προηγούμενο νόμο, αλλά έρχεται τώρα η εγκύκλιος αρ. πρ. 80663(α)/18-7-2011 και τα ανατρέπει αφού λέει ότι :

"1. Οι υποψήφιοι για θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων που δεν θα κάνουν δήλωση προτίμησης, προκειμένου να λάβουν μέρος στη διαδικασία επιλογής σχολικών συμβούλων, παραμένουν στους πίνακες διευθυντών σχολικών μονάδων.
2. Οι ανωτέρω σε περίπτωση μη επιλογής τους σε θέση Σχολικού Συμβούλου, υποχρεούνται εντός δέκα (10) ημερών από την έκδοση απόφασης τοποθέτησης Σχολικών Συμβούλων να προσέλθουν στις οικείες Δ/νσεις Εκπ/σης προκειμένου να υποβάλλουν δήλωση προτίμησης Σχολικών Μονάδων για την πλήρωση κενούμενων θέσεων."

Εν κατακλείδι αν ισχύει ο νόμος σε καλούν για θέση Διευθυντή μόνο στα σχολεία που έχεις δηλώσει, αν ισχύει η εγκύκλιος ( το Υπουργείο συνηθίζει τώρα τελευταία να νομοθετεί με εγκυκλίους) εκτός από τους σχ.συμβούλους θεωρώ ότι ο καθένας θα έχει δικαίωμα να κάνει νέα δήλωση προτίμησης για όλα τα σχολεία της Δ/νσης.

Ας ελπίσουμε ότι θα ξεκαθαρίσει εγκαίρως το θέμα.Γιάννης

Υ.Γ Άποψή μου είναι ότι η δήλωση προτίμησης πρέπει να ισχύει μόνο για την πλήρωση των κενών θέσεων στις αρχικές τοποθετήσεις. Για την πλήρωση των κενούμενων θέσεων μετά από ένα ή δύο χρόνια θα πρέπει να καλούν όλους τους υποψηφίους για νέα δήλωση αφού τα δεδομένα αλλάζουν (για παράδειγμα ένα σχολείο που δεν το ζητούσα μπορεί να έγινε από εξαθέσιο, δωδεκαθέσιο και να με ενδιαφέρει ) και να τους τοποθετούν με βάση τη σειρά τους στον αξιολογικό πίνακα."

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΟ BLOG TOY κου Πλάταρου (ΠΕΡΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΏΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΏΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ)ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ

Α!ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΛΛΑ ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ? ΠΟΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ? ΛΕΚΤΙΚΑ ΕΣΤΩ! ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ,ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΜΟΥ!

"ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΠΙΤΙ? ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ"
ΜΗΝ ΚΟΨΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΧΑΒΑΗ ΣΟΥ ΧΩ ΦΥΛΑΞΕΙ ΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΜΠΑΝΑΝΙΣΤΑΝ ΜΕ ΚΟΥΠΟΝΑΚΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΥΣΠΕ!

Ανώνυμος είπε...

ερώτηση κρίσεως: είσαι στον πίνακα και προκύπτει φέτος 1 κενή θέση που δεν σε ενδιαφέρει αλλά είσαι πρώτος επιλαχών: ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ να κανεις δήλωση;; ποιός θα μας απαντήσει;