Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΤΕΛΙΚΑ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ;

Με οδυνηρή έκπληξη σήμερα διάβασα την επείγουσα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας αρ. 80663 (α)/Δ2/ 18-07-2011 με θέμα τη νομοθετική ρύθμιση που θα απαγορεύει στους υποψήφιους διευθυντές να διεκδικήσουν θέση σχολικού συμβούλου.

Είμαι μία από τα άτομα που έκαναν αίτηση για σχολική σύμβουλος και μάταια περιμένουμε να βγουν τα μόρια και να κληθούμε για συνέντευξη. ΄Εκανα αίτηση για διευθύντρια, αφού έχω το δικαίωμα από το νόμο, και τώρα στο παρά πέντε μας στερούν το δικαίωμα για επαγγελματική εξέλιξη πράγμα το οποίο είναι αντισυνταγματικό....

...Ήδη σε κάποιους νομούς έχουν γίνει οι τοποθετήσεις διευθυντών. Δηλαδή γι’ αυτούς τους νομούς η απόφαση του υπουργείου ήρθε στο και πέντε.

Η συνηθισμένη διαδικασία επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης όπως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία είναι να επιλέγονται πρώτα οι σχολικοί σύμβουλοι και κατόπιν οι διευθυντές σχολικών μονάδων.

Αν το υπουργείο δεν ακολούθησε τη διαδικασία δεν είναι δυνατόν να καλούμαστε να «πληρώσουμε» εμείς την ολιγωρία του. Το ξέρουμε ότι θα δημιουργηθεί αναστάτωση στα σχολεία αλλά αυτό όφειλε να το προβλέψει το υπουργείο.

Θα βρεθούμε στη φαιδρά θέση να αναγκαστούμε μπροστά στην αβεβαιότητα και την οικονομική κρίση να επιλέξουμε τη θέση του διευθυντή με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις οι θέσεις των σχολικών συμβούλων να πληρωθούν με άτομα με λιγότερα μόρια που δεν είχαν τα προσόντα να γίνουν διευθυντές σχολικών μονάδων.

Αυτή είναι η ποιοτική παιδεία που ευαγγελίζεται το υπουργείο; Αυτή είναι η επαγγελία για δια βίου μάθηση των εκπαιδευτικών και επίκεντρο τον μαθητή;

Συνάδελφοι όσοι ενδιαφέρεστε να κινηθούμε προτού περάσει η άδικη νομοθετική ρύθμιση που αδικεί κατάφωρα το δικαίωμα επιλογής στη θέση εργασίας που έχει ο κάθε Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης.

Αναστασιάδου Αλεξάνδρα εκπαιδευτικός Αγγλικών ΠΕ06 PhD
Πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής εκπαίδευσης Α.Π.Θ.

Αναδημοσίευση από το alfavita.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το υπουργείο το έκανε πάλι το θαύμα του.Δες τε κι αυτή την περίπτωση: Ένας υποψήφιος σχολικός σύμβουλος επιλέγεται Δ/ντής σχολείου.Αργότερα με τη διαδικασία επιλογής σχολικών συμβούλων επιλέγεται ως σχολικός σύμβουλος. Παραιτείται από τη θέση του Δ/ντή προφανώς και τη θέση του καταλαμβάνει ο ευρισκόμενος στον πίνακα υποψήφιος Δ/ντής με προφανώς λιγότερα μόρια και πιθανόν προσόντα από κάποιον που τα διέθετε εξ αρχής και δεν κατέστη δυνατόν να επιλεγεί. Εδώ φαίνονται τα νομικά κενά και η αναγκαιότητα ενδελεχούς ενασχόλησης με την διόρθωση της εκπαιδευτικής νομοθεσίας.Αλλιώς έτσι μια ζωή θα παραδέρνουμε και θα αναζητάμε τι φταίει.
Οι καιροί ωρίμασαν. Χρειάζεται από τους πάντες πλέον ωριμότητα, υπευθυνότητα, εντιμότητα, ανθρωπιά!

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και σε αυτήν τη χώρα δεν ισχύουν οι νόμοι και το Σύνταγμα. Τους τελευταίους 19 μήνες έχουμε δει τόσες ανατροπές και τόσες παραβάσεις του Συντάγματος που άλλη μια δε λέει τίποτα.
Πάντως το ότι μας ενημερώνουν ότι ή σύμβουλος ή διευθυντής κατά τη διάρκεια των κρίσεων είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.Όσο το ότι θα αλλάξουν το νόμο με άλλη νομοθετική ρύθμιση είναι το κορυφαίο. Βλέπουμε ότι η κυρία Διαμαντοπούλου και οι σύμβουλοί της ελέγχουν πλέον και το κοινοβούλιο.
Λοιπόν μια πρόταση και από μένα. Δεν στέλνουν τη ρύθμιση ανά βουλευτή να την υπογράψει;Έτσι θα τους γλιτώσουμε από την τρεχάλα στο Κοινοβούλιο , μιας και διανύουμε ημέρες καύσωνα.
Και πού να έρθει ο Σεπτέμβρης!!!!!!Εκεί να δούμε τι άλλο θα διαβάσουν τα ματάκια μας.