Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Για το νομοθετικό ατόπημα του Υπουργείου Παιδείας

Έγραφα χθες ότι θα προκαλέσει σάλο η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας που καταστρατηγεί το Νόμο αποκλείοντας όσους εκπαιδευτικούς τοποθετηθούν σε θέσεις Διευθυντών Σχολείων από τις διαδικασίες επιλογής Σχολικών Συμβούλων.

Ήδη εκπαιδευτικες ιστοσελίδες κατακλύζονται με ανακοινώσεις και σχόλια συναδέλφων. Στο esos.gr διάβαζω τα παρακάτω...

...9 σχόλια

# Τρίτη, 19 Ιούλιος 2011 10:43 δημοσιεύτηκε από Στέφανος Κουμαρόπουλος

Είναι άδικο και δεν ξέρω ποιος Σύμβουλος της Υπουργού της πρότεινε κάτι τἐτοιο. Με αυτή τη λογική πρέπει να ανακυκλώνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι Σχολικοί Σύμβουλοι. Θα πρότεινα να το επανεξετάσει η Υπουργός και να δώσει μία ευκαιρία στου υποψηφίους Σχολ. Συμβούλους που είναι και υποψ. Διευθυντές να διαλέξουν μέχρι μια εύλογη ημερομηνίας όπου θα φαίνονται τα μόρια.

# Σύνδεσμος σχολίου ΓΙΩΡΓΟΣ Τρίτη, 19 Ιούλιος 2011 10:24 δημοσιεύτηκε από ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.
ΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΡΟΤΑΣΣΕΤΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΚΡΙΣΗ.
ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ, Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ;
Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Ο !!!

* Σύνδεσμος σχολίου Λ.Λ. Τρίτη, 19 Ιούλιος 2011 09:50 δημοσιεύτηκε από Λ.Λ.

Φέτος ,απ'ότι φαίνεται,θα τα δούμε όλα.Χθες υποβάλλαμε δήλωση προτίμησης σχολείων για Διευθυντές στον νομό μας και σήμερα έρχεται αυτό το χαρτί.Ποιοί είναι επιτέλους οι "διαδρομιστές" του ΥΠΕΠΘ που και πάλι κατάφεραν να περάσουν τέτοιες κατάπτυστες μεθοδεύσεις??Αφού τα κάνατε μπάχαλο ,λόγω ανικανότητας,προσπαθείτε τώρα με αστυνομικά μέτρα,να αποκλείσετε τους υποψήφιους συμβούλους από το να διεκδικήσουν την θέση Σχ.Συμβούλου?

* Σύνδεσμος σχολίου Κώστας Τρίτη, 19 Ιούλιος 2011 09:47 δημοσιεύτηκε από Κώστας

Γίνεται σαφές πλέον οτι υποβαθμίζεται η θέση του σχολικού συμβούλου, όπως επίσης κάτι άλλο σχεδιάζει το υπουργείο. Επιεικως απαράδεκτο !!!

* Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Τρίτη, 19 Ιούλιος 2011 09:39 δημοσιεύτηκε από Γιώργος

κ.Διαμαντοπούλου,
είστε άδικη . Εκτός κι αν εκεί στη Νεραντζιώτισσα, δεν λειτουργούν οι μηχανισμοί σκίασης των 200.000 ευρώ (για να μην ξεχνιόμαστε) και σας επηρέασε ο καύσωνας.
* Σύνδεσμος σχολίου Γιωργος Δ. Τρίτη, 19 Ιούλιος 2011 08:58 δημοσιεύτηκε από Γιωργος Δ.

Καλα, εχουν τρικυμια εν κρανιω ολοι αυτοι στο υπουργειο και συμπεριφερονται σαν να ειναι εχθροι-αντιπαλοι-ανταγωνιστες...τι να πω, με τους εκπαιδευτικους. Περιμενουμε κι αλλα δειγματα γραφης. Κριμα στην κα υπουργο που αγεται και φερεται απο τους "πολυ λιγους" παρακαθημενους της.

* Σύνδεσμος σχολίου George Bernard Saw Τρίτη, 19 Ιούλιος 2011 08:56 δημοσιεύτηκε από George Bernard Saw

Οι άνθρωποι είναι ανίκανοι. Ξεκίνησαν τη διαδικασία των Συμβούλων από το Φεβρουάριο και μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει τίποτα. Στην Α/βάθμια έχουν 1150 συμβούλους. Σε 4 μήνες δεν μπορούν να ελέγξουν και να μοριοδοτήσουν, μια δουλειά που στις διευθύνσεις για τους υποψήφιους διευθυντές την έκαναν σε μια εβδομάδα; Ξεκινούν ανάποδα και όλα βαίνουν λάθος. Το ωραίο είναι πως αν αρκετοί υπηρετούντες Σ.Σ. επιλέξουν τη σιγουριά της θέσης του Δ.ντή (διότι σκεφτείται δεν είναι και ξεκαθαρισμένο το πλαίσιο με το οποίο θα κριθούν να αναλάβουν περιοχές, ούτε τα καθήκοντα και βέβαια ούτε και οι αμοιβές), τότε θα έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να επιλεγούν τελικά ως Σύμβουλοι οι έχοντες λιγότερα μετρήσιμα προσόντα από τους διευθυντές (βέβαια αυτή την πρωτοτυπία τη θαυμάσαμε και τώρα στη σύνθεση των συμβουλίων κρίσεων διευθυντών, όπου οι κρίνοντες στη συντριπτική τους πλειοψηφία απείχαν παρασάγγας από το επίπεδο των κρινόμενων).
Μήπως προλαβαίνουμε να βγάλουμε και εμείς μια διευκρινιστική εγκύκλιο για την ψήφο μας, ότι όταν τους ψηφίζαμε δεν είχαμε στο νου μας τέτοια, και να πάρουν πόδι να πάνε από εκεί που ήρθαν;

* Σύνδεσμος σχολίου Aleka Τρίτη, 19 Ιούλιος 2011 02:44 δημοσιεύτηκε από Aleka

Είμαι σε θέση επιλογής για διευθύντρια. Με ποιό δικαίωμα το υπουργείο με καλεί να χρεωθώ την ολιγωρία του και μου στερεί το αναφαίρετο δικαίωμα για επαγγελματική επιλογή και εξέλιξη; Το υπουργείο υποχρεούται να ακολουθήσει την τήρηση επιλογής στελεχών της εκπ/σης σύμφωνα με την κέιμενη νομοθεσία: Πρώτα οι σύμβουλοι και μετά οι διευθυντές. Αν έσπευσε να επιλέξει διευθυντές να ανάβαλλει την τοποθέτηση τους μέχρι την επιλογή των συμβούλων. Διαφορετικά επιφυλλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας.

* Σύνδεσμος σχολίου poln Τρίτη, 19 Ιούλιος 2011 01:20 δημοσιεύτηκε από poln

"όσοι εκπαιδευτικοί με δήλωσή τους θα τοποθετηθούν σε θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων θα πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις αυτές για ολοκλήρωση της θητείας τους και θα αποκλείονται από τις περαιτέρω διαδικασίες επιλογής σχολικών συμβούλων" ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κ. Υπουργέ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

* Σύνδεσμος σχολίου κώστας Τρίτη, 19 Ιούλιος 2011 00:31 δημοσιεύτηκε από κώστας

Μπράβο στην Υπουργό ΠΔΒΜΘ! Επιτέλους, όχι λαμόγια ΚΑΙ στα σχολεία! Δώστε αυστηρή εντολή να ξεσκονίσουν τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά ΟΛΩΝ των υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων και Σχολικών Συμβούλων, ΈΝΑ ΠΡΟΣ ΈΝΑ. θα καθαρίσουμε από τη σήψη...Να γίνει γραπτό ερώτημα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Ελλάδα και το εξωτερικό για όλους! Και κάτι άλλο, κυρία Διαμαντοπούλου. Θα έπρεπε να θέσετε ως προϋπόθεση για την επιλογή στελεχών την αξιολόγησή τους από διεπιστημονική ομάδα αξιολογητών...

* Σύνδεσμος σχολίου ΔΑΣΚΑΛΟΣ Δευτέρα, 18 Ιούλιος 2011 23:04 δημοσιεύτηκε από ΔΑΣΚΑΛΟΣ

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ:
1. ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
2. ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ. (ΕΣΤΩ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ)
3. ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΕΙΣ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΑΝ ΓΙΝΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΕΡΜΑ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.
ΠΟΙΟΥΣ ΕΥΝΟΕΙ ΑΥΤΟ?
ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ!!!!
ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ?
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΑΡΚΕΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ:!!!!!
ΕΛΕΟΣ κ. ΥΠΟΥΡΓΕ...
ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ!!!

* Σύνδεσμος σχολίου Γιάννης Πλατάρος Δευτέρα, 18 Ιούλιος 2011 22:48 δημοσιεύτηκε από Γιάννης Πλατάρος

Μηδέν σοβαρότητα με τους Σχολικούς Συμβούλους. Κάνει ένας αίτηση με δεδομένο νομικό πλαίσιο και του το αλλάζουν. Δεν μπορούσε να αλλάξει με εγκύκλιο και ψηφίζεται νόμος. Και γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος; Κάποιοι έξαλλοι του «βαθέως» άγουν και φέρουν καταστάσεις....Λυπηρό. Τινάζονται προσδοκίες στον αέρα, σχεδιασμοί, όνειρα, τα πάντα!
Πρώτη φορά ακούω μεθόδευση που να αποκλείει....σχεδόν όλους τους υποψηφίους! Για φανταστείτε την κατάσταση: Οι υποψήφιοι Σχολικοί Σύμβουλοι έχουν αυξημένα προσόντα,άρα αυξημένα μόρια, άρα όλοι διεκδικούν και λαμβάνουν σχολεία της επιλογής τους. Έρχεται το Υπουργείο και τους λέει: «Δεν έχετε πλέον δικαίωμα να διεκδικήσετε ανώτερη θέση! Ή θα κάνετε τον διευθυντή μέχρι λήξεως της θητείας σας ή εάν επιθυμείτε να γίνετε Σχολικοί σύμβουλοι θα πρέπει να παραιτηθείτε από την σιγουριά της επιλογής σας για να διεκδικήσετε μία θέση στον νομό σας που μπορεί να είναι και σε σύμπλεγμα νομών! ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΕΙ (με όλα τα γνωστά Ελληνικά συμπαρομαρτούντα;) Και τελικά θα υπάρξουν άνθρωποι που θα παραιτηθούν από την ΣΙΓΟΥΡΗ και ΟΧΙ ΕΥΚΑΤΑΦΡΟΝΗΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ για να ....ρισκάρουν την διεκδόκηση της ΜΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΣΧ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ; Και αν δεν υπάρξουν παραιτηθέντες,ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ; Υπογράφουν κανένα χαρτί με το ΚΥΣΔΕ ότι θα ....γίνουν; Ποιός θα κάνει τέτοια ανάληψη κινδύνου;
Περνάμε την μεγαλύτερη κρίση μας ως Κράτος, πιο σοβαρή από πόλεμο (πολύ πιο σοβαρή, ξέρετε τι εννοώ) και έχουμε την πολυτέλεια αλλαγής νομοθετικού πλαισίου μεσούσης της διαδικασίας των κρίσεων; Και αυτό έχει τα νομικά του ελαττώματα, αλλά ποιός θα προσφύγει; Αυτός που ΔΕΝ θα παραιτηθεί επειδή θα φοβηθεί(δικαιολογημένα) να ρισκάρει αν θα πάρει μισή μονάδα λιγότερη στα προφορικά και να μείνει έξω ΑΠΟ ΟΛΑ;
Δεν παίζεται απολύτως τίμια το παιγχνίδι!......

Δεν υπάρχουν σχόλια: