Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Κύπρια εκπαιδευτικός ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου στην εφαρμογή τεχνολογιών στην εκπαίδευση

Η Microsoft Corp πραγματοποίησε το ετήσιο παγκόσμιο της φόρουμ «Partners in Learning» (Συνεργάτες στη Μάθηση) επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στην εκπαίδευση με την ανανέωση του προγράμματος για ακόμη πέντε χρόνια και την ενίσχυση του κονδυλίου που προσφέρει κατά 250 εκατομμύρια δολάρια, ανεβάζοντας έτσι τη συνολική της επένδυση για περίοδο 15 ετών στα 750 εκατομμύρια δολάρια, στοχεύοντας στην εφαρμογή καινοτομιών στην εκπαίδευση...

Κυριότεροι στόχοι της Microsoft με αυτή την ανανέωση της δέσμευσής της είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση του προγράμματος «Συνεργάτες στη Μάθηση» με την αύξηση του αριθμού των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών στα 20 εκατομμύρια, από το σύνολο των 75 εκατομμυρίων που υπάρχουν σε παγκόσμια κλίμακα, μέχρι και το 2018, καθώς επίσης και η κατάλληλη προετοιμασία των φοιτητών για εισδοχή στη μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας, καθώς και η συνεχής αναβάθμιση και ενημέρωση των εκπαιδευτικών έτσι ώστε να μοιράζονται καινοτομίες στον τομέα της εκπαίδευσης και να μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο.

«Πολλοί από εμάς έχουμε ένα μεγάλο δάσκαλο τον οποίον ευχαριστούμε για τα μέχρι σήμερα επιτεύγματά μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Microsoft κ. Bill Gates. «Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είμαι τόσο περήφανος που το πρόγραμμα “Συνεργάτες στη Μάθηση” της Microsoft συνεχίζει να υποστηρίζει τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν καινοτομίες στη δουλειά τους. Ξεκινήσαμε αυτό το πρόγραμμα πριν από σχεδόν 10 χρόνια, με βάση την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και ότι αποτελεί σημαντική επένδυση στο συλλογικό μας μέλλον. Αυτό δεν ήταν ποτέ πιο αληθινό και είμαι πραγματικά χαρούμενος που βλέπω τη συνεχιζόμενη δέσμευση για καινοτομίες που μπορούν να βοηθήσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς να αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητές τους», σημείωσε.

Σημαντική ήταν η συμμετοχή της Κύπριας εκπαιδευτικού Μαρίας Λοίζου Ραουνά η οποία ανάμεσα σε 500 συνέδρους επιλέγηκε από την Εταιρικό Αντιπρόεδρο της Microsoft - Worldwide Public Sector Laura Ipsen, σε συζήτηση «στρογγυλής τραπέζης» με 15 άλλους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Συνεργάτες στη Μάθηση». Στο τέλος της διαδικασίας, η κ. Ραουνά βραβεύτηκε στον παγκόσμιο διαγωνισμό για την εφαρμογή «Ένας Μαθητής – Ένας Υπολογιστής» που έχει να κάνει με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Αξίζει να αναφερθεί ότι η επιλογή της εφαρμογής της κ. Ραουνά έγινε από ανάμεσα 250 χιλιάδες εκπαιδευτικούς που είχαν συμμετάσχει φέτος παγκοσμίως.

Αναφερόμενη στη συμμετοχή της, η κ. Ραουνά είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στον κόσμο της εκπαιδευτικής τεχνολογίας που αναμφίβολα αποτελεί την καλύτερη εμπειρία που είχα μέχρι σήμερα ως εκπαιδευτικός. Η μοναδική ευκαιρία που προσφέρει μια τέτοια παγκόσμια διοργάνωση για επικοινωνία και συνεργασία με εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο ανοίγει σίγουρα νέους ορίζοντες για διεύρυνση των καλών πρακτικών εφαρμογής καινοτομιών».

«Βλέπουμε μια σημαντική ευκαιρία για να επενδύσουμε στην οικονομία του αύριο, μέσω της συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς σήμερα, για να διδάξουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα», δήλωσε από την πλευρά της η κ. Laura Ipsen, εταιρικός αντιπρόεδρος της Microsoft Worldwide Public Sector. «Μελέτες έχουν δείξει το μετρήσιμο αντίκτυπο ενός σπουδαίου δασκάλου στη διαμόρφωση των δυνατοτήτων των μαθητών τους, των μελλοντικών τους εισοδημάτων και της συμβολής που θα έχουμε στην παγκόσμια οικονομία. Η εστίασή μας στο πρόγραμμα “Συνεργάτες στη Μάθηση” είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δέσμευσης της Microsoft για περαιτέρω ενδυνάμωση της νεολαίας με τα κατάλληλα εχέγγυα, στην ενίσχυση της καινοτομίας στο σχολικό περιβάλλον και βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο».

Φέτος η Microsoft Κύπρου σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, θα πραγματοποιήσει το διαγωνισμό στην Κύπρο για 4η συνεχόμενη χρονιά. Δείτε όλες τις βραβευμένες εφαρμογές στη διεύθυνση www.pil-network.com 

http://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: