Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ και διαδικασία Μεταθέσεων - Οριστικών Τοποθετήσεων στη Δ/νση Π.Ε. Β' Αθήνας

Στη σημερινή συνεδρίαση το ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας αποφάσισε για τα εξής:
1. Γνωμοδότησε θετικά σε όλες τις αιτήσεις που συζητήθηκαν, σχετικά με τη συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων και
2. Ικανοποίησε όλα τα αιτήματα εκπαιδευτικών που υποβλήθηκαν για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή.
( Αιτήματα συναδέλφων για αναγνώριση προϋπηρεσίας και προτάσεις τοποθετήσεων διευθυντών σε κενούμενες θέσεις θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση)

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε ακόμα το χρονοδιάγραμμα των μεταθέσεων εντός ΠΥΠΣΕ οι οποίες θα ανακοινωθούν την Τρίτη 3 Ιουλίου.
Στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης αναρτήθηκαν τα ονόματα των εκπαιδευτικών που υπέβαλλαν δήλωση προτίμησης οριστικής τοποθέτησης ή βελτίωσης θέσης ενώ οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών , όπως έχουν καταχωριστεί στο e-datacenter, θα σταλούν στα προσωπικά mail των ενδιαφερομένων για έλεγχο και υποβολή τυχόν αντιρρήσεων στο τηλέφωνο 210 8065700 έως την Παρασκευή 29-6-2012 και ώρα 14:30.

Τέλος αποφασίστηκε οι αιτήσεις αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ και οι δηλώσεις προσωρινής τοποθέτησης για όσους δεν πιάσουν οργανική και παραμείνουν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ να γίνουν από 4- 6 Σεπτεμβρίου.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα "καλά"και "άγια" στις αποφάσεις σας, ΑΛΛΑ ποιές "προτάσεις" τοποθετήσεως διευθυντών σε κενούμενες θέσεις θα συζητηθούν;(μήπως κατα το δοκούν στο απώτερο μέλλον!!). Υπάρχει ή δεν υπάρχει ΠΙΝΑΚΑΣ; Γιατί δεν προτείνεται -αναπληρώνεται ΑΜΕΣΑ η θέση σύμφωνα με την λίστα-προτίμησης των υποψηφίων;Ποιός έχει επιφορτισθεί και μάλιστα στο τέλος της σχολικής χρονιάς με το έργο τους; Ευχαριστώ αναμένω την απάντησή σου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Οι τοποθετήσεις των Διευθυντών στη Β΄Αθήνας γίνονται με βάση τον πίνακα ….. http://www.dipevath.gr/Epilogi-dieythintwn/Axiologikoi-pinakes-entypa/AXIOLOGIKOI-PINAKES-YPOPS-DNTWN-B-ATHINAS-gen-agwgh.pdf


Με ρωτάς:
« Γιατί δεν προτείνεται -αναπληρώνεται ΑΜΕΣΑ η θέση σύμφωνα με την λίστα-προτίμησης των υποψηφίων;»
Λογική η ερώτηση και θα προσπαθήσω να την απαντήσω αφού εκ των προτέρων σου πω ότι το «μήπως κατά το δοκούν στο απώτερο μέλλον!!» δεν ισχύει.

Η διαδικασία είναι οι εξής: Εφόσον προκύπτει κενή θέση, το ΠΥΣΠΕ κάνει την εισήγηση με βάση τον παραπάνω πίνακα και τις δηλώσεις των υποψηφίων τη στέλνει στον Περιφέρεια και ο Περιφερειακός Διευθυντής εκδίδει την απόφαση

Αυτή τη στιγμή ο αξιολογικός πίνακας βρίσκεται στο 158 αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η επόμενη κενούμενη θέση θα καλυφτεί από την 159 αφού πριν απ΄ αυτήν υπάρχουν καμία δεκαριά συνάδελφοί μας οι οποίοι είναι στον πίνακα σε ανώτερη σειρά και περιμένουν αφού δεν έπιασαν τα σχολεία που είχαν δηλώσει ή θα δηλώσουν (αφορά αυτούς που δεν έγιναν σχολικοί σύμβουλοι και παραμένουν στον πίνακα διευθυντών)

Ένα σημαντικό ζήτημα που εμποδίζει την άμεση κάλυψη κενής θέσης είναι η γραφειοκρατία

Ένα παράδειγμα:

Πριν από αρκετό καιρό το ΠΥΣΠΕ εισηγήθηκε ως Διευθύντρια για την κενή θέση του 6 Ηρακλείου τη Νο 156 …. Η εισήγηση πήγε στην περιφέρεια, εξ όσων γνωρίζω υπέγραψε ο περιφερειάρχης αλλά η ενδιαφερομένη το σκέφτηκε στο χρονικό περιθώριο που της δίνει ο νόμος, δεν ανέλαβε τη θέση και παραιτήθηκε … Η γραφειοκρατία συνεχίστηκε και μέχρι να γίνει αποδεκτή η αίτηση παραίτησης και να έρθει ξανά το θέμα στο ΠΥΣΠΕ , ήρθε η προεκλογική περίοδος πάγωσαν όλα και το 6ο Ηρακλείου παραμένει ακέφαλο… η πλάκα είναι ότι και ο επόμενος που είναι να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σχολείο απ΄ότι με ενημέρωσε προφορικά δεν σκοπεύει να αναλάβει …

Δυο θέσεις που τις έχω πει και στο ΠΥΣΠΕ αλλά δεν είναι στο χέρι μου να τις επιβάλω

1.Άμεση σύγκλιση συμβουλίου για αναπλήρωση κενής θέσης
2. Όλες οι δηλώσεις προτίμησης των υποψηφίων διευθυντών στο διαδίκτυο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Συμπληρωματικά να προσθέσω ότι κενή θέση παραμένει το 6 Ηρακλείου... Στο διάστημα του καλοκαιριού και των συνταξιοδοτήσεων ενδέχεται να προκύψουν και άλλες ... το πότε θα γίνει η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ για το θέμα αυτό δεν το γνωρίζω.

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη, η διαδικασία αναπλήρωσης καθώς και η γραφειοκρατία είναι γνωστά.Αυτά όμως που δεν ήταν γνωστά,είναι οι απόψεις-θέσεις σου για την αναπλήρωση και την διαφάνεια των δηλώσεων προτίμησης που ορθά δηλώνεις, ότι δεν μπορείς να τα επιβάλεις.Όμως εμείς σε εκλέξαμε,ως αιρετό, για να είσαι η φωνή μας στα κάθε λογής "ΠΥΣΠΕ" στα οποία ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ, όποιος και αν είναι αυτός, δεν μπορεί να αυθαιρετεί.Σωστά δεν μπορείς να επιβάλεις απόψεις αλλά μπορείς να ΑΠΑΙΤΕΙεΣ την εφαρμογή των νόμιμων διαδικασιών και φυσικά να μας κρατάς πάντα ενήμερους για να έχεις την συμπαράστασή μας.Αυτά σημαίνουν "σπάσιμο αυγών" με το παλαιό κατεστημένο και το ζητούμενο είναι κατά πόσο ήμαστε έτοιμοι για αυτό.Ευχαριστώ που με ανέχτηκες,άν θέλεις μου απαντάς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Ισχυρίζομαι ότι το ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας λειτουργεί με διαφάνεια και αντιγραφειοκρατική λογική.
(Με τα λάθη και τις παραλείψεις του βεβαίως βεβαίως!)
Οι όποιες γραφειοκρατικές δυσκαμψίες του σκοντάφτουν σε εκτός ΠΥΣΠΕ υπηρεσίες... Για παράδειγμα η δημοσιοποίηση των δηλώσεων προτίμησης των υποψηφίων διευθυντών- κάτι που θα έριχνε όλο το φως στη διαδικασία- έχει να κάνει με προσωπικά δεδομένα. Προσωπικά το βρίσκω αστείο αλλά δεν γνωρίζω αν έχει την ίδια άποψη ο συνήγορος του πολίτη...