Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Επιστολή της ΔΟΕ προς τον Υπουργό Παιδείας

Θέμα: ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Κύριε Υπουργέ,

Μαζικές διαστάσεις λαμβάνει, πλέον, το φαινόμενο της απόκτησης μεταπτυχιακών τίτλων Ειδικής Αγωγής στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Βουλγαρία (Σόφια) και στην Ιταλία (Τορίνο).

Είναι βέβαιο ότι οι τίτλοι αυτοί θα προσκομιστούν για αναγνώριση στο ΔΟΑΤΑΠ και στη συνέχεια θα κατατεθούν στο Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου όσοι τους κατέχουν να προηγηθούν στο διορισμό τους ως αναπληρωτές στην Ειδική Αγωγή. Το αποτέλεσμα της «εισβολής των μεταπτυχιακών» είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής, κάθε χρόνο, θα βρίσκεται σε κατώτερες θέσεις στον πίνακα αναπληρωτών, αφού στην Ειδική Αγωγή, όποιος αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο μπαίνει πρώτος στον πίνακα και ας έχει μηδενική προϋπηρεσία (δηλαδή ξεπερνά στον πίνακα συναδέλφους που έχουν από 10 έως 80 μήνες προϋπηρεσία!!). Πρόκειται για μια άδικη διάταξη του νόμου της Ειδικής Αγωγής 3699/2008 που πρέπει ν' αλλάξει.

Κύριε Υπουργέ,

Ύστερα από τα παραπάνω, το Δ.Σ. της. της ΔΟΕ ζητά :

Να ελεγχθούν, άμεσα, όλοι οι μεταπτυχιακοί τίτλοι Ειδικής Αγωγής που αποκτώνται στο εξωτερικό και ιδιαίτερα το πώς εκπαιδευτικοί, που υπηρετούν στη δημόσια εκπαίδευση, αποκτούν αυτούς τους τίτλους, με δεδομένο ότι η παρουσία τους στα μεταπτυχιακά προγράμματα του εξωτερικού είναι υποχρεωτική μια φορά την εβδομάδα.
Να τροποποιηθεί, άμεσα, η άδικη διάταξη του Ν. 3699/2008 (άρθρο 20, παρ. 12) και να εκδοθεί το Π.Δ. που προβλέπεται στις εξουσιοδοτικές διατάξεις του άρθρου 34, παρ.13 του Ν.3699/2008, όπου ρητά αναφέρεται η ανάγκη μοριοδότησης όλων των κριτηρίων που κατέχουν οι υποψήφιοι για διορισμό στην Ειδική Αγωγή.
Να δοθούν στη δημοσιότητα όλοι οι τίτλοι μεταπτυχιακών σπουδών στην Ειδική Αγωγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: