Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΔΑΚΕ Π.Ε: Αγωνιζόμαστε μαζί με τον Έλληνα εκπαιδευτικό


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγωνιζόμαστε μαζί με τον Έλληνα εκπαιδευτικό και σύμμαχο την ελληνική κοινωνία για Ελευθερία, Δημοκρατία και Εθνική Παιδεία

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 στη Λάρισα η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) με θέμα «Οικονομική Κρίση και Εκπαίδευση – Η στάση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.» με τη συμμετοχή δεκάδων στελεχών της απ’ όλη την Ελλάδα....

...Στη συνδιάσκεψη έγινε αναφορά στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Εκπαίδευση και ταλανίζουν τον Έλληνα Εκπαιδευτικό. Συγκεκριμένα:
Για την υποχρηματοδότηση της Εκπαίδευσης (διατίθεται μόλις το 2,5% του ΑΕΠ για την Παιδεία) και την υπολειτουργία των σχολικών μονάδων που αδυνατούν να καλύψουν τις λειτουργικές τους δαπάνες
Την οικονομική εξαθλίωση του εκπαιδευτικού (μισθοί «πείνας» των 600€ για τους νεοδιόριστους, μείωση 50% των αποδοχών την τελευταία διετία, «καλπασμός» της ακρίβειας)
Την επιστημονική υποβάθμιση (απουσία οργανωμένης και ουσιαστικής επιμόρφωσης, κατάργηση του θεσμού της Μετεκπαίδευσης, μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών)
Την ελλιπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εκπαιδευτικούς μέσω του ΕΟΠΥΥ και την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα
Την έλλειψη των σχολικών εγχειριδίων
Το νέο κύμα συγχωνεύσεων, υποβιβασμών και καταργήσεων σχολικών μονάδων
Τον «εφιάλτη» της αδιοριστίας που βιώνουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί
Το μισθολόγιο – «φτωχολόγιο» και το βαθμολόγιο – «ποινολόγιο»
Τα ζητήματα των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και τα θέματα της Προσχολικής Αγωγής
Την αξιολόγηση – «γκιλοτίνα» που προωθείται που οδηγεί στην εφεδρεία και στην απόλυση
Τα ζητήματα της σχολικής στέγης, οι δράσεις για την οποία έχουν «παγώσει»

Επίσης έγινε αναφορά και επικαιροποίηση των προτάσεων της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. που δίνουν λύσεις στα αδιέξοδα που οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές και πολιτικές έχουν εφαρμόσει. Τέλος συζητήθηκαν τα οργανωτικά ζητήματα της παράταξης.
Ο αγώνας για την «επένδυση στην Παιδεία ως απάντηση στην κρίση» πρέπει να είναι διαρκής. Απαιτείται ενότητα του κλάδου και συνεχής επαγρύπνηση.
Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι:
 Η Παιδεία αποτελεί Εθνική προτεραιότητα και πρέπει να στηριχθεί.
 Με δύναμη, ενότητα και με όπλο τις φιλελεύθερες ιδέες μας αγωνιζόμαστε για διεκδικητικό και ακηδεμόνευτο Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Δ.Α.Κ.Ε. δυνατή – πρωτοπόρα - μαζική


Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Κόκκινος Χαράλαμπος Ανδρουλάκης Μάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: