Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο; Καλύτερα στην Αθήνα.

Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο; Καλύτερα στην Αθήνα.Είναι, με δυο λόγια, η έξυπνη πρωτοβουλία που ξεκίνησε από πέρσι το Υπουργείο Παιδείας με την Άννα Διαμαντοπούλου και γίνεται τώρα πραγματικότητα σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και τον Δήμο Αθηναίων, με στόχο το μαθητικό τουρισμό. Δηλαδή, οι ελληνικές σχολικές εκδρομές να μένουν στην Ελλάδα και παράλληλα η χώρα μας, και η Αθήνα, να γίνει πόλος έλξης και αγαπημένος προορισμός και για τους ξένους μαθητές...

Η πλατφόρμα www.schools-go-greece.gr, που ανοίγει αύριο και έχει εκατοντάδες βίντεο μαθητών, είναι δίγλωσση και μέσω της κοινωνικής δικτύωσης των μαθητών το σύνθημα «Πάμε Ελλάδα» θα φτάσει παντού. Ήδη δύο γερμανικά σχολεία επισκέπτονται τον Απρίλιο την Αθήνα, ενώ αναμένονται μαθητές σχολείων από τις σκανδιναβικές χώρες τους οποίους θα υποδεχθούν Έλληνες μαθητές και δήμοι.

Η πρωτοβουλία αυτή θα κορυφωθεί την Κυριακή 1 Απριλίου και… δεν θα είναι ψέμα: σχεδόν ολόκληρη η πόλη θα «καταληφθεί» από τη ζωντάνια 800 Αθηναίων μαθητών (μαζί με τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων και αυτούς του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα, που σχεδίασαν και την αφίσα), οι οποίοι με τα παιχνίδια, τα τραγούδια και τις δράσεις τους θα δείξουν σε όλους τους μαθητές του κόσμου ότι οι καλύτερες σχολικές εκδρομές, παιδαγωγικού αλλά και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, μπορούν να γίνουν στην Αθήνα και να μείνουν πραγματικά αξέχαστες.

Όταν θέλουμε, μπορούμε
Με αφετηρία στις 9.30 και τερματισμό την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, θα γίνουν: ποδηλατοπορεία με 200 μαθητές, με συγκεκριμένη διαδρομή, ξεναγήσεις, παρουσιάσεις αξιοθέατων, μνημείων, φωτογράφιση-βιντεοσκόπηση. Τέσσερις περιηγήσεις στην πόλη από ομάδες των 20 μαθητών, με φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση διαφόρων χώρων, αλλά και συναντήσεις με νέους της περιοχής. Ξενάγηση στις δύο όψεις της Πλάκας.

www.athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: