Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση συλλόγου "Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ" για τις συμβάσεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΣΠΑ
Ένα μήνα περίπου πριν από τα Χριστούγεννα του 2011 οι αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ διαπίστωσαν απροειδοποίητα, πηγαίνοντας στην τράπεζα, ότι έγινε περικοπή του μισθού τους το μήνα Νοέμβρη κατά 20% από το ποσό που αναγράφεται στη σύμβαση που έχουν υπογράψει. Ανεπίσημα τους είπαν από τις Διευθύνσεις πως...

...η περικοπή αφορά την εναρμόνισή των αμοιβών τους με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων! Αυτό είναι παράνομο, αφού υπάρχει αναφορά συγκεκριμένου ποσού στη σύμβαση που υπογράφτηκε μεταξύ αναπληρωτών ΕΣΠΑ και δημοσίου και οποιαδήποτε παραπάνω κράτηση από αυτές που αναφέρονται δεν στηρίζεται πουθενά.
Οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές ΕΣΠΑ καλούνται τώρα από τις Δ/νσεις Π. Ε. να υπογράψουν νέες συμβάσεις εργασίας, αποδεχόμενοι τη μείωση των αποδοχών τους. Αν δεν ήταν παράνομες οι κρατήσεις φυσικά δεν θα τους καλούσαν να υπογράψουν τώρα νέες.
• Καλούμε τους συναδέλφους μας αναπληρωτές ΕΣΠΑ να μην υπογράψουν καμία νέα σύμβαση με την οποία θα αποδέχονται την περικοπή των αποδοχών τους, αλλά σε συνεννόηση με το Δ. Σ. του Συλλόγου μας και την Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών να προβαίνουν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στον Δ/ντή Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας.
• Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να σταματήσει την πολιτική της κοροϊδίας απέναντι στους συναδέλφους μας αναπληρωτές ΕΣΠΑ.
Η ΔΟΕ ύστερα από πιέσεις στις 17/1/12 έβγαλε ανακοίνωση για το ζήτημα αυτό και καλεί τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ να μην υπογράψουν καμιά νέα σύμβαση.
Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε να έρθει σε συνεννόηση με τους άλλους δύο τοπικούς συλλόγους της περιοχής μας (Μαρούσι, Ν. Ιωνία) και να προβεί από κοινού άμεσα σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στον Δ/ντή Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, καλώντας και τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ να συμμετάσχουν.
Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ καλεί σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο παιδείας στις 30/1/2012 στις 11:00, μαζί με τους θεατρολόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: