Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Άννα Διαμαντοπούλου: Υποχρεωτική από φέτος η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στην εκδήλωση «για την Ελλάδα τώρα» αναφέρθηκε και στο θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών λέγοντας τα εξής:

"...Και να έρθω στην αξιολόγηση. Ναι, 34 χρόνια δεν έχει αξιολογηθεί δάσκαλος και καθηγητής σε αυτή τη χώρα. Ξεκινήσαμε μόλις ανέλαβα την αξιολόγηση. Ξεκινήσαμε την αξιολόγηση στα σχολεία, έτσι γίνεται σε όλο τον κόσμο. Πρώτα η αξιολόγηση του σχολείου και μετά...

...η αξιολόγηση του δασκάλου. Είπα τον πρώτο χρόνο εθελοντικά, τον δεύτερο υποχρεωτικά. Δήλωσαν μερικές χιλιάδες σχολεία μέσα σε μια βδομάδα. Μπήκαν μέσα στα σχολεία με ξύλα, με ρόπαλα, χτύπησαν καθηγητές, έβαλαν μέχρι και φωτιές. Τα χιλιάδες σχολεία μέσα σε μια βδομάδα έγιναν 500. Δεν υπήρξε μια ανακοίνωση κόμματος, μια διαμαρτυρία από την τοπική κοινωνία.
Όλοι θέλουμε την αξιολόγηση, με όποιον μιλήσετε στην ελληνική κοινωνία, με όποιον καθηγητή μιλήσετε, με όποιον δάσκαλο μιλήσετε λέει δεν γίνεται να μην αξιολογούμε πλέον.
Θα εφαρμοστεί ο νόμος όχι βάζοντας αστυνομικούς και πυροβολώντας τα σχολεία. Όλα τα πράγματα εξελίσσονται και αυτή είναι η τέχνη της πολιτικής. Να κάνεις τη μεγάλη τομή, να πείθεις, να βρίσκεις συμμάχους, να υλοποιείς αυτό που χρειάζεται χωρίς να δημιουργείς βίαιες αντιπαραθέσεις χωρίς όρια. Φέτος θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά, γιατί όσοι καθηγητές και δάσκαλοι δεν συμμετέχουν δεν θα μπορούν να έχουν καμία εξέλιξη. Όλα λύνονται και όλα ωριμάζουν και όλα αλλάζουν όταν υπάρχει η πρώτη βασική τομή..."

Ολόκληρη η ομιλία της Υπουργού εδώ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια ακαδημαϊκή ερώτηση: Την κυρία Διαμαντοπούλου πώς θα την αξιολογήσουμε που τα βιβλία ήρθαν στα σχολεία τα Χριστούγεννα και σε αρκετά δεν έχουν πάει ακόμα;

Ανώνυμος είπε...

Καλή η αξιολόγηση δε διαφωνούμε αλλά δεν μας λέει ποιοι θα αξιολογήσουν τους εκπαιδευτικούς ...και με ποιο τρόπο....έχει δηλ.κανένα σχέδιο η Διαμαντοπούλου ή όλα πρόχειρα ; αλλιώς θα πάει το γλύψιμο σύννεφο...

Ανώνυμος είπε...

Στην ομιλία της η κ. Διαμντοπούλου είπε ακόμα: "...είπα ότι οι πολιτικοί που θα συμμετέχουν (εννοεί την Κυβέρνηση Παπαδήμου) , θα πρέπει να δηλώσουν ότι δεν θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές. Όλοι θυσιάζουν κάτι. Ας θυσιάσουμε λίγο από τη φιλοδοξία μας!..."

Μακάρι να το εννοεί αλλά δεν την πολυπιστεύω

Δημήτριος Γ. Μητρόπουλος είπε...

Ήμουν από παλιά της απόψεως ότι θα έπρεπε οι συνδικαλιστικές ενώσεις αλλά και οι εκπαιδευτικοί αναδεικνύοντας τα εκπαιδευτικά προβλήματα (γιατί τώρα είναι πολύ πολύ αργά)να μην είναι κάθετα αντίθετοι στις οποιεσδήποτε προθέσεις αξιολόγησης του Υπουρ. αλλά με συνεργατικές διαδικασίες θα μπορούσαμε και θα μπορούσαν να είχαν επιτευχθεί πολύ περισσότερα (ένα δηλ. Σ/Ν γενικότερης εκπαιδευτικής αξιολόγησης) από αυτά που τώρα άλλωστε είναι και άνωθεν επιβαλλόμενα. Να είστε όλοι καλά! Γιάννη δεν μου απάντησες σ' αυτό που σε ερώτησα!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Σε ποια ερώτηση Δημήτρη;

Δημήτριος Γ. Μητρόπουλος είπε...

Ποιος και πού είναι ο εκκαθαριστής μας; Συγχωρέστε με για την προηγούμενη συντακτική αταξία. Άλλη φορά θα προσπαθήσω να είμαι καλό παιδί.

memi είπε...

όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών, και εμείς θα τους αξιολογήσουμε όπως τους αξίζει, και τους 300...
αυτό να ξέρει η κ. Διαμαντοπούλου!