Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Βαθμό Α΄ για τους Δ/ντές Σχολείων ζητά η Επιστημονική Ενωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Κομοτηνής 14 11526 Αθήνα
Email: panenosi@gmail.com
Δ/νση Ιστοσελίδας:https://sites.google.com/site/panenosid/home

Αθήνα 18 Ιανουαρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 1

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΟΙΝ: Μέσα Ενημέρωσης
Σχολικές Μονάδες Π.Ε.

Δελτίο Τύπου

Με κατάθεση τροπολογίας στο σχέδιο νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής πολιτικής 2012-2015», απονέμεται και ορθώς ο βαθμός Α΄ σε όλους τους Σχολικούς Συμβούλους. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο βαθμός Α΄ έχει ήδη απονεμηθεί στους Περιφερειακούς Διευθυντές και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, τα μόνα Στελέχη της Εκπαίδευσης τα οποία δεν θα έχουν το βαθμό Α΄, είναι οι Διευθυντές Σχολικών Μονάδων.

Oι Διευθυντές Σχολικών Μονάδων στο σύγχρονο σχολείο είναι επιφορτισμένοι με έναν πολλαπλό και πολυεπίπεδο ρόλο. Είναι συγχρόνως διοικητικοί αλλά και επιστημονικοί-παιδαγωγικοί προϊστάμενοι. Είναι Στελέχη διοίκησης αυτοτελών οργανικών μονάδων επιπέδου Δ/νσης, αφού έχουν ευρύτητα αρμοδιοτήτων και έχουν να διαχειριστούν εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, συντήρηση διδακτηρίου κλπ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, να αποδώσει το βαθμό Α΄ στους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων για το χρόνο άσκησης της θητείας τους, περιβάλλοντάς τους έτσι με το κύρος που αρμόζει και στηρίζοντας έμπρακτα το διοικητικό, αλλά και επιστημονικό ρόλο που ασκούν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να αποκτήσουν κύρος, πρέπει να τους δοθούν χρήματα και αφού αποκτήσουν αυτοί κύρος, να καταρρακώσουν το κύρος των δασκάλων.

Σα δε ντρέπονται... Μου έφτιαξαν και διασπαστικό σωματείο. Πολύ επιστημονική αυτή τους η ένωση !! Επιστημονικό πράγματι το ενδιαφέρον της !!!

Ανώνυμος είπε...

Και... τώρα Γιαννάκη... Διευθυντής ή Αιρετός;;;; Θα μας απαντήσεις;;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Δάσκαλος είμαι ρε φίλε και δεν έχω σκοπό να πάρω σύνταξη ως αίρετος...

Ανώνυμος είπε...

ερώτηση..αν κάποιος γίνει σήμερα δντης σχολείου, παίρνει τον βαθμό Β ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Όχι! Ο Βαθμός δεν αλλάζει

Ανώνυμος είπε...

ενώ οι ξεφτυλισμένοι της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ αγρόν ηγόραζαν. ΟΥΣΤ