Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Περί βασικών μισθών των Υποδιευθυντών Δ.Σ και Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων της Β΄Αθήνας

Στη Διεύθυνση Π.Ε Β΄Αθήνας οι τοποθετήσεις Υποδιευθυντών Δημοτικών Σχολείων και Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων έγιναν τον Οκτώβριο εδώ , εδώ,εδώ και εδώ αλλά το αντίστοιχο επίδομα θέσης καταβλήθηκε αναδρομικά με τις αποδοχές Νοεμβρίου. Η Ενιαία Αρχή Πληρωμών… ξέχασε! να ενσωματώσει το επίδομα αυτό στις μεικτές ακαθάριστες αποδοχές Οκτωβρίου, που όπως αναφέρει η παράγραφος 2 του άρθρου 29 αυτού εδώ του Νόμου, είναι η βάση υπολογισμού του βασικού μισθού με το νέο μισθολόγιο, με αποτέλεσμα στα εκκαθαριστικά Φεβρουαρίου, των Υποδιευθυντών και Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων, να εμφανίζεται μειωμένος ο βασικός μισθός με διαφορές που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν στα 100 Ευρώ.

Για το σοβαρό αυτό λάθος, που θίγει τους έτσι κι αλλιώς κουτσουρεμένους μισθούς εκατοντάδων συναδέλφων, επικοινώνησα με την αρμόδια οικονομική υπηρεσία και με διαβεβαίωσαν ότι άμεσα θα διορθωθούν οι βασικοί μισθοί και θα καταβληθούν αναδρομικά στους δικαιούχους τα ποσά που δικαιούνται.


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και καλά η ενιαία αρχή πληρωμών δεν το κατάλαβε . Οι εκκαθαριστές στη διεύθυνση ;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

κι αυτοί το ξέχασαν

Ανώνυμος είπε...

Αυτό θα διορθωθεί, εντάξει. Πώς σας φαίνεται όμως που ένα επίδομα θέσης ευθύνης δε δίνεται αυτούσιο αλλά ενσωματώνεται στο βασικό μισθό και αν η αύξηση του μισθού του στελέχους είναι πάνω από 100 ευρώ αυτή δίνεται σταδιακά. Η λογική μου δεν μπορεί να το εξηγήσει. Δηλαδή ένας δάσκαλος που με τις τελευταίες κρίσεις έγινε σύμβουλος θα πάρει το επίδομα συμβούλου σε τρεις δόσεις - σε τρία χρόνια. Το ίδιο και κάποιος που γίνεται ας πούμε αύριο Δ/ντής;Θεωρώ ότι τα συγκεκριμένα επιδόματα θα έπρεπε να είναι έξω από το βασικό και να δίνονται άμεσα με την ανάληψη υπηρεσίας από τους ενδιαφερόμενους. Μήπως να κάναμε καμιά ερώτηση στο συνήγορο του πολίτη; Μ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Ίσως να μην έγινα αντιληπτός Μ αλλά το επίδομα θέσης ευθύνης δεν ενσωματώνεται στο βασικό και παραμένει επίδομα

Ανώνυμος είπε...

Για τον υπολογισμό των ακαθάριστων μεικτών αποδοχών προστίθενται όλα τα ποσά -και του επιδόματος- και από εκεί προκύπτει αν η αύξηση των αποδοχών είναι μέχρι 50 ευρώ, από 50-100 ευρώ ή πάνω από 100 ευρώ και ανάλογα προσδιοριζεται ο βασικός μισθός. Γι αυτό και κάποιοι που είναι σε συγκεκριμένο κλιμάκιο δεν παίρνουν το βασικό μισθό που αντιστοιχεί στο κλιμάκιο αλλά μειωμένο, Γιάννη. Μ.

Ανώνυμος είπε...

Οι εκκαθαριστές στη διεύθυνση ;

Οι εκκαθαριστές από κάπου - κάποιον παίρνουν πληροφορίες για να κάνουν ό,τι είναι να κάνουν... τί γίνεται όταν πρόπερσι ορισθείς προσωρινός υποδ/ντής-από την άνοιξη έως τον Αύγουστο ενν.- συνέχισε να παίρνει το επίδομα έως το Νοέμβριο πέρυσι και έκανε κοινώς την πάπια και έσπευδε να αρπάξει πρώτος το εκκαθαριστικό από το χώρο κοινής θέας ,για τους προφανείς λόγους -παρότι είχε ορισθεί άλλος Υποδ/ντής που δεν είχε πάρει έως τότε το επίδομα.Δυστυχώς το θέμα έληξε μόνο όταν η δ/νση του σχολείου με διαακριτικό τρόπο ενημέρωσε τον εκκαθαριστή για τα νέα δεδομένα!!!
Κανείς δεν το είχε κάνει πριν.
..........Γιατί το αναφέρω? Μα γιατί τέτοιας ποιότητας χαρακτήρες επιβεβαιώνει η εξουσία με τα παραγγέλματα των ομοίων τους στα σχολεία αφού ο "κύριος" του παραδείγματός μου ορίσθηκε υποδιευθυντής φέτος χωρίς να πληροί κανένα από τα απαραίτητα του εκπ/κού-βοηθού της διοίκησης του Νέου Σχολείου!!! Α! τον ήθελε ο λαός (ό,τι ψηφίζουμε είμαστε στο Ελλάντα...γι αυτό ας μην διαμαρτύρονται οι όμοιόι του στο σχολείο για τα γενικά κακά μας χάλια.Τα μεγέθη απλά αλλάζουν, κύριοι δάσκαλοι, μοντέλα
συμπεριφοράς αλόμονο!
Αυτό να μην ξεχάσουμε εάν το καταλαβαίνουμε έχει σημασία ...και να διορθωθεί κάποτε?! Γιατί εδώ τί να σου κάνει ο συνήγορος του πολίτη? Από "γύφτο" να σε κάνει κύριο?Ή από "ατομικίστρια κότα" να σε κάνει ενεργό πολίτη?!
( ας με συγχωρέσουν οι γύφτοι που τους χρησιμοποιώ στην ευρέως γνωστή έκφραση )

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Σωστό!