Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Τη διαφωνία του στο Προσχέδιο Νόμου για την Οργάνωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Διοίκησης της Εκπαίδευσης εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΔΣ της Δ.Ο.Ε και λέει τα εξής..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Με αφορμή τη διαρροή στα Μ.Μ.Ε. από κύκλους του Υπουργείου Παιδείας ανεπίσημου σχεδίου για τη διοικητική αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει:

- Είναι απαράδεκτη η συνεχιζόμενη πρακτική της ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού και της «μέτρησης αντιδράσεων» προσχεδιασμένων αποφάσεων της Κυβέρνησης, η οποία με αυτό τον τρόπο αποφεύγει τον ουσιαστικό διάλογο με τους εκπαιδευτικούς.

- Το συγκεκριμένο μόρφωμα είναι στη λογική της υπόδειξης του εκπαιδευτικού ως μοναδικού υπεύθυνου για την κατάσταση της εκπαίδευσης. Λειτουργεί διαλυτικά για την εκπαίδευση και επιδιώκει τη διάσπαση του κλάδου. Συρρικνώνει τη δύναμη του συλλόγου διδασκόντων και οι υπερεξουσίες που προβλέπει για τα στελέχη της εκπαίδευσης τα φέρνουν σε πλήρη διάσταση με τις εκπαιδευτικές και τις κοινωνικές ανάγκες. Το σύνολο των ρυθμίσεων του βρίσκεται, σε αντιδραστική - αντιεκπαιδευτική κατεύθυνση και για αυτό απορρίπτεται από τον κλάδο.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ασχοληθεί με την ουσία της εκπαίδευσης η οποία υποφέρει από τα ανάλγητα μέτρα των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου και να μη χρησιμοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για διαρκή λήψη όχι μόνο οικονομικών αλλά και θεσμικών μέτρων που επιφέρουν εργασιακό μεσαίωνα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σα δε ντρέπεστε με αυτά που λέτε....ούτε την έσχατη στιγμή δεν μπορείτε να αρθείτε στο ύψος των καιρών,συνδικαλισταράδες της φακης.Δε βλέπετε τα χάλια των σχολείων,τους εκπ/κους που την κάνουν από τις 'εντεκα και τα παιδιά που περιφέρονται σε πέριπτωση απουσίας,γιατί έτσι αποφάσισε ο σύλλογος,με δημοκρατικές διαδικασίες και παιδαγωγικές ευαισθησίες.