Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Εργάτριες και εργάτες εκπαιδευτικοί ή αλλιώς ....

... τα πάντα όλα

Η μικρή ιστορία που θα σας πω είναι αληθινή 100% και συνέβη σήμερα σε σχολείο- κέντρο διανομής βιβλίων.

Αλλά ας πάμε πρώτα δυο μέρες πίσω, όταν ένας υπεύθυνος κέντρου διανομής βιβλίων και διευθυντής σχολείου επικοινώνησε με το Δήμο του και πήρε τη διαβεβαίωση ότι εργάτες θα χώριζαν τα βιβλία και θα τα μετέφεραν στα σχολεία. Χαρούμενος, ο αφελής, ενημέρωσε τους συναδέλφους του στα άλλα σχολεία ότι λύθηκε το θέμα και ότι από δω και στο εξής οι εκπαιδευτικοί δε θα συσκευάζουν βιβλία ούτε θα τα φορτώνουν στα αυτοκίνητά τους για να σπάζουν τα αμορτισέρ τους .

Σήμερα ο υπεύθυνος διευθυντής (τρομάρα του)ξύπνησε νωρίς, πήγε στο σχολείο, έφτιαξε καφέ, άναψε τσιγάρο -στη λούφα- και περίμενε με ανυπομονησία τους τρεις εργάτες που πολύ αργότερα έκαναν την εμφάνιση τους:
-Ήρθαμε για τα βιβλία
-Μισό λεφτό ρε παιδιά να φέρω τα ψαλίδια και τους σπάγγους
- Δεν καταλάβατε, κύριε, εμείς είμαστε μόνο για τη μεταφορά. Όλα τα υπόλοιπα είναι δουλειά των δασκάλων.

Ο Διευθυντής τα πήρε, είπε από μέσα του μερικά γαλλικά αλλά κράτησε την ψυχραιμία του και επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υπεύθυνη στο Δήμο για να πάρει την ίδια απάντηση:
-Τα παιδιά είναι μόνο για τη μεταφορά. Όλα τα υπόλοιπα είναι δουλειά των δασκάλων...Κακή συνεννόηση, κύριε.

Η συνδιάλεξη κράτησε αρκετά λεπτά. Η προσπάθεια που καταβλήθηκε για να αντιληφθεί η κυρία ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι εργάτες και οι εργάτες δεν είναι μόνο οδηγοί, έπεσε στο κενό.
Οι εργάτες έφυγαν και ο αιθεροβάμων διευθυντής τηλεφώνησε στα σχολεία: «Παιδιά τό και τό. Ο δήμος μας την έκανε….»


Μισή ώρα αργότερα το κέντρο διανομής γέμιζε από εκπαιδευτικούς - εργάτες -οδηγούς- πολυεργαλεία που ξεχώριζαν τα βιβλία και τα φόρτωναν στα αυτοκίνητα τους επειδή η Δευτέρα του Αγιασμού πλησιάζει και τα ελάχιστα βιβλία που έστειλε φέτος το Υπουργείο πρέπει να είναι στη θέση τους. Μια ακόμη απάντηση σε όσους συντηρούν το μύθο του τεμπέλη εκπαιδευτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: