Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Κεφαλικός φόρος και εισφορά για τα ακίνητα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΔΟΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

Θέμα: Κεφαλικός φόρος και εισφορά για τα ακίνητα

Συνάδελφοι,
Ο κόσμος της εργασίας βιώνει την πιο κρίσιμη περίοδο στην ιστορία της χώρας. Οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων δέχονται συνεχείς και άδικες επιθέσεις από την Κυβέρνηση και την Τρόικα.

Εργασιακά δικαιώματα ξεθεμελιώνονται,...

....κοινωνικές παροχές καταργούνται, η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται, οι μισθοί μας βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης, το μέλλον των επόμενων γενεών υποθηκεύεται μέσα στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και της αποπληρωμής των συσσωρευμένων χρεών.

Καθημερινά βιώνουμε καταστάσεις πανικού, καθώς το ήδη υποβαθμισμένο εισόδημά μας περιορίζεται από νέα μέτρα, κάθε φορά και πιο άδικα.

Η εισφορά για τα ακίνητα που επιβλήθηκε και θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και ο κεφαλικός φόρος που φορολογεί για δεύτερη φορά τα εισοδήματα του 2010 έχουν έντονα στοιχεία αντισυνταγματικότητας καθώς συνδέονται άμεσα με ένα κοινωνικό αγαθό, η έλλειψη του οποίου στερεί κάθε αξιοπρέπεια στην ανθρώπινη διαβίωση.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, πέρα από τους δρόμους του αγώνα, να ακολουθήσει και δικαστικές διαδρομές, προκειμένου να προσβάλλει τις συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ζητάμε, επίσης, να αναληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες προς την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Οικονομικών και τις Τράπεζες προκειμένου να υπάρξουν διευκολύνσεις προς τους εργαζομένους όπως μειώσεις δανείων, επιτοκίων, επιμήκυνση δανείων, κλπ χωρίς να υπάρξει ταυτόχρονη νέα επιβάρυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: