Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Φύγε εσύ, έλα εσύ

Η προχειρότητα του Υπουργείου φαίνεται και από τη μικρή Οδύσσεια των Μουσικών. Στην αρχή του μήνα οι εντολές ήταν σαφείς και ξεκάθαρες. Στελεχώστε τα ΕΑΕΠ – Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα- προτεραιότητα στα ΕΑΕΠ, οι Ειδικότητες πρώτα καλύπτουν τα κενά των ΕΑΕΠ και μετά τα υπόλοιπα. Αυτό κάναμε στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας και στις 12 Σεπτεμβρίου τοποθετήσαμε Μουσικούς από διάθεση και απόσπαση στα ΕΑΕΠ. Πήγαν οι άνθρωποι στα σχολεία έκαναν ανάληψη υπηρεσίας και έπιασαν δουλειά.

Όλα καλά μέχρι τη στιγμή που προσελήφθησαν αναπληρωτές Μουσικοί, μέσω ΕΣΠΑ και πρέπει λέει τώρα να πάνε αυτοί στα ΕΑΕΠ . Τέθηκε το θέμα στο ΠΥΣΠΕ . Ή θα μετακινήσουμε αυτούς που τοποθετήσαμε αρχικά ή θα πρέπει οι αναπληρωτές να πάνε στα σπίτια τους. Ωραίο το μπαλάκι που πετάνε στα υπηρεσιακά συμβούλια οι αρμόδιοι. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Τελικά...



Την Παρασκευή στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ αποφασίσαμε ομόφωνα οι μόνιμοι Μουσικοί που τοποθετήθηκαν στα ΕΑΕΠ να μετακινηθούν και στη θέση τους να τοποθετηθούν αναπληρωτές ΕΣΠΑ.

Για την παιδαγωγική διάσταση της απόφασης δεν κάναμε κουβέντα αφού η Ημερήσια Διάταξη έτρεχε και το επόμενο θέμα περίμενε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το μπάχαλο λοιπόν συνεχίζεται από το Υπουργείο.
Τελικά θα είναι είδηση αν βγάλει μια , έστω μια απόφαση το Υπουργείο και να παραμείνει , χωρίς τροποποιήσεις.