Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Από βδομάδα και βλέπουμε οι τοποθετήσεις και οι αποσπάσεις στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας

Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής δηλώσεων προτίμησης και αιτήσεων αποσπάσεων στη Β΄Δ/νση Π.Ε Αθήνας. Σήμερα οι περισσότεροι συνάδελφοι που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ ή πήραν απόσπαση από άλλες περιοχές παρουσιάστηκαν στο 1 Δ.Σ Αγίας Παρασκευής έκαναν ανάληψη υπηρεσίας και κατέθεσαν δήλωση προσωρινής τοποθέτησης. Υπάρχουν όμως αρκετοί εκπαιδευτικοί που αποσπάστηκαν στη Β΄Αθήνας από άλλα ΠΥΣΠΕ οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν ακόμα, αφού οι Διευθυντές Εκπαίδευσης των περιοχών που ανήκουν οργανικά, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το νόμο 3848/2010, δεν τους αποδεσμεύουν μέχρι να βρεθούν οι αντικαταστάτες τους. Αύριο ...

...2 Σεπτεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ, οι οποίες να σημειώσω κατατίθενται από τους ενδιαφερόμενους στα Δημοτικά ή Νηπιαγωγεία της οργανικής τους θέσης.
Δυστυχώς το ΠΥΣΠΕ δεν μπόρεσε να ανακοινώσει τα λειτουργικά κενά με αποτέλεσμα οι δηλώσεις τοποθετήσεων και οι αιτήσεις αποσπάσεων να γίνονται στα τυφλά . Οι καθυστερήσεις στην ανακοίνωση των μεταθέσεων (η β΄φάση ολοκληρώθηκε σήμερα) και των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ (ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο μόλις χθες) είναι οι βασικές αιτίες αυτής της παθογένειας. Από σήμερα, πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, η Διεύθυνση με επείγον έγγραφο προς τα σχολεία προσπαθεί να μαζέψει τα λειτουργικά κενά ενώ ήδη ξεκίνησε η επεξεργασία των δηλώσεων τοποθετήσεων και των αιτήσεων αποσπάσεων. Το πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αυτές δεν το γνωρίζω ούτε έχω κάποια ενημέρωση για το πότε θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ. Μακάρι να κάνω λάθος αλλά εκτίμησή μου είναι ότι οι υπηρεσιακές μεταβολές δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν πριν από το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

ΥΓ Μια ταπεινή συγγνώμη σε όσους προσπαθούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά μαζί μου και δεν παίρνουν απάντηση . Προσπαθώ να σηκώνω το τηλέφωνο αλλά κάτι η οργάνωση του αρχείου με τα μόρια και τις προτιμήσεις των συναδέλφων που βρίσκονται στη διάθεση ή ζητούν απόσπαση κάτι οι πρώτες μέρες στο νέο σχολείο κάτι η ενασχόληση με το blog, δεν μπορώ να είμαι πάντα συνεπής. Να υπενθυμίσω ότι για οποιοδήποτε θέμα που έχει να κάνει με το ΠΥΣΠΕ, εκτός από το τηλέφωνο, υπάρχουν τα μηνύματα στο 6945303572 και τα mail στο logothetis63@sch.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως υπάρχει κανένα νέο σχετικά με το πότε θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ για τις τοποθετήσεις? Ελπίζω να μην γίνει όπως πέρσι που η ανάρτηση στο internet με τις τοποθετήσεις βγήκε Κυριακή βράδυ πριν τον αγιασμό!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι νεοδιόριστος δάσκαλος του 2010. Τοποθετήθηκα σε ένα σχολείο για τη σχολικό έτος 2010-11.
Εκανα ανάληψη υπηρεσίας στο ίδιο σχολείο, όπως μας ενημέρωσαν, την 1η του Σεπτέμβρη.
Για το σχολικό έτος 2011-12 πώς θα τοποθετηθώ;
Είμαι τώρα στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ;
Θα κάνω νέα δήλωση προσωρινής τοποθέτησης;
Θα προηγηθούν οι αποσπασθέντες πριν από εμάς;
Τι τελικά θα ισχύσει;