Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ

Από οκτώ σχολεία της Διευθυνσής πέρασα σήμερα…
Συγκεκριμένα επισκέφτηκα το 2ο , το 9ο , 11ο Δ.Σ Χαλανδρίου το 5ο και το 11ο Δ.Σ Αγίας Παρασκευής , το 14ο Νηπ Χαλανδρίου, το 3ο και το 12ο Νηπ. Αγίας Παρασκεύης.
Σκοπός των επισκέψεων μου στα σχολεία είναι η επικοινωνία με τους συναδέλφους μου και λιγότερο η συνδικαλιστική ενημέρωση.
Να ακούω κυρίως και να βλέπω τα προβλήματα που απασχολούν τις σχολικές μονάδες.
Και τα προβλήματα είναι πολλά …
Ευτυχώς που δεν υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό.
Οι ωρομίσθιοι του ολοήμερου όμως ( καθεστώς και αυτό) δεν έχουν φτάσει όλοι στα σχολεία.
Ο ΑΣΕΠ μόλις πριν από μια βδομάδα εξέδωσε τους πίνακες για Πληροφορικάριους και Θεατρικής Αγωγής . Οπότε μέχρι να διορίσει η Δευτεροβάθμια μόνιμους και αναπληρωτές για να πάρουμε και εμείς στη συνέχεια τους ωρομισθίους, καλά … Χριστούγεννα.
Σε δύο δημοτικά που επισκέφτηκα (2ο και 11ο Χαλανδρίου) υπάρχουν δύο μαθητές με πιστοποιημένο Αυτισμό. Οι φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν οι συνάδελφοί μας των τάξεων και των Τμημάτων Ένταξης, για να εντάξουν τα παιδιά στη σχολική ζωή δεν είναι πάντα αποτελεσματικές.
Ο νόμος για την Ειδική Αγωγή προβλέπει τη διάθεση εκπαιδευτικών που θα αναλάβουν τους μαθητές ως «Παράλληλες στηρίξεις». Το υπουργείο έχει εγκρίνει τις Παράλληλες Στηρίξεις . Το … Υπουργείο όμως δε δίνει τις αναγκαίες πιστώσεις για την πρόσληψη εκπαιδευτικών που θα αναλάβουν τις στηρίξεις.
Λίγο ευτράπελα δεν ακούγονται όλα αυτά; Εκτός και αν υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού!
Το φιλότιμο και μόνο των Εκπαιδευτικών δεν αρκεί . Χρειάζονται και πόροι…
Λεφτά για την Παιδεία λοιπόν !!!

1 σχόλιο:

Ιφιγένεια Βισώκαλη είπε...

Δηλαδή "ναι μεν, αλλά". Νόμος που καταργείται από μόνος του καθώς δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Κατά τα άλλα, συμβαδίζουμε σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα περί ένταξης όλων των παιδιών με αναπηρίες στο γενικό σχολείο!