Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

"Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας" για τα παιδιά των Εκπαιδευτικών του Συλλόγου "Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ"


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής» ( εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμων Αγίας Παρασκευής, Χολαργού/Παπάγου, Ψυχικού/ Φιλοθέης, Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Πεντέλης) καλεί τους μικρούς του φίλους, τα παιδιά των συναδέλφων μελών του Συλλόγου μας, να απολαύσουν δωρεάν στο Θέατρο Πόρτα τη θεατρική παράσταση :

«Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ 

την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 - ώρα προσέλευσης 15.00 - 15.15 για παραλαβή εισιτηρίων. 

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, 104.37 Αθήνα, https://www.n-t.gr/ Τηλεφωνικό κέντρο: 210 5288100, 

Κρατήσεις θέσεων στα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας, Γεωργόπουλο Σωτήρη (τηλ. 6973256860) και Μπέλεση Γιάννη (τηλ. 6946958204) καθημερινά και μέχρι 08 Φεβρουαρίου 2017 

Παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως ώστε να γίνει η τελική κράτηση θέσεων και ας φροντίσουμε να είμαστε όλοι συνεπείς καθώς η παράσταση επιδοτείται από τις συνδρομές των μελών του συλλόγου μας. 

Λίγα λόγια για την παράσταση: Μια ιστορία που συγκινεί και σήμερα μικρούς και μεγάλους, μεταφέρεται για πρώτη φορά στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Το έργο ενός από τους σπουδαιότερους πεζογράφους όλων των εποχών επέλεξε κατά τη φετινή θεατρική περίοδο να φιλοξενήσει το Εθνικό Θέατρο, στη Κεντρική Σκηνή, από τις 18 Οκτωβρίου. Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας εκδόθηκε το 1888, μαζί με άλλα παραμύθια του Όσκαρ Ουάιλντ σε μία σπουδαία συλλογή με τίτλο «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας και άλλα παραμύθια». Στην ίδια συλλογή ανήκουν και «Ο εγωιστής γίγαντας» και «Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο». Στο παραμύθι που παρουσιάζεται φέτος με φαντασία και τρυφερότητα, από το σκηνοθέτη Άρη Τρουπάκη κι έναν έξοχο θίασο που βασίζεται στον παλιό κορμό των καλλιτεχνών της Πειραματικής σκηνής του Στάθη Λιβαθινού (2001-2007), αναδεικνύονται θέματα όπως αυτά της φιλίας, της αυταπάρνησης, του εφήμερου των υλικών αγαθών και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Το έργο Ψηλά πάνω από την πόλη, σε μια πελώρια κολώνα, ορθωνόταν το άγαλμα του Ευτυχισμένου Πρίγκιπα. Ήταν διακοσμημένος ολόκληρος με λεπτά φύλλα ατόφιου χρυσού, τα μάτια του ήταν δύο αστραφτερά ζαφείρια κι ένα μεγάλο πορφυρό ρουμπίνι έλαμπε στη λαβή του ξίφους του… Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας έχει ζήσει πίσω από τον φράχτη ενός παλατιού, δίχως έγνοιες και σκοτούρες, πάντα ξέγνοιαστος και χαμογελαστός. Όταν θα φύγει από τη ζωή, ένα χρυσό άγαλμα στήνεται σε μία πλατεία της πόλης προς τιμή του. Παρατηρώντας τον κόσμο από ψηλά μέσα από το άγαλμά του, ο Πρίγκιπας ανακαλύπτει μιαν άλλη πλευρά της καθημερινότητας: την φτώχια, την ασχήμια, διαφθορά και την υποκρισία. Και ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας δακρύζει κάθε βράδυ για όλα τα άσχημα που συμβαίνουν γύρω του. Ώσπου, ένα μικρό χελιδόνι, κουρνιάζει στα πόδια του. Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας θα βρει έναν πολύτιμο σύμμαχο. Μαζί θα βοηθήσουν τους ανθρώπους με κάθε δυνατό τρόπο σε μια υπέροχη ιστορία ανιδιοτέλειας, φιλίας και αγάπης.

Σας περιμένουμε!

Για το Δ.Σ του Συλλόγου Περικλή

Ο Πρόεδρος: Σωτήρης Γεωργόπουλος / Ο Γραμματέας: Γιάννης Μπέλεσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: