Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Διορισμοί και μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Με επιστολή μου προς το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε ενημερώνω την Ομοσπονδία μας για τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στη Διεύθυνσή μας η μείωση των διορισμών κατά 50% και των αναπληρωτών κατά 70%. Καλώ την Δ.Ο.Ε να αναδείξει το ζήτημα και να διεκδικήσει δυναμικά να μην περάσει η αντεκπαιδευτική αυτή πολιτική που δημιουργεί σοβαρά λειτουργικά κενά στα σχολεία και πολλαπλές συγχωνεύσεις τμημάτων.

Η επιστολή μου έχει ως εξής:

Αγία Παρασκευή,17-3-2010

Προς: Πρόεδρο και Δ.Σ της Δ.Ο.Ε

Κοιν: 1. Αιρετούς ΚΥΣΠΕ
2. Δ.Σ Συλλόγων Εκπαιδευτικών
Β΄Δ/νσης Π.Ε Αθήνας
3. Εκπαιδευτικούς Β΄Δ/νσης Π.Ε
Αθήνας

Θέμα: «Διορισμοί και μεταθέσεις εκπαιδευτικών»

Αγαπητοί συνάδελφοι

Αυτή τη χρονική περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες υπηρεσιακών μεταβολών –μεταθέσεις, αποσπάσεις, προσωρινές τοποθετήσεις, κ.λ.π- των εκπαιδευτικών, για την επόμενη σχολική χρονιά 2010-2011. Ήδη πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις στα Πειραματικά και στα Διαπολιτισμικά σχολεία και προς το τέλος του Μάρτη –σύμφωνα με την ενημέρωση των Αιρετών μας στο ΚΥΣΠΕ- προβλέπεται να ανακοινωθούν οι μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Παρά το γεγονός ότι τη φετινή χρονιά μετατέθηκαν στη Β΄Δνση Π.Ε Αθήνας, 382 συνολικά εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, εν τούτοις δεν έλειψαν και δεν λείπουν τα προβλήματα από την ύπαρξη λειτουργικών κενών που οφείλονται σε μακροχρόνιες αναρρωτικές άδειες, συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων μας, άδειες ανατροφής κ.λ.π.
Δυστυχώς για τη νέα σχολική χρονιά 2010-2011, με βάση τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας, όπως αυτός αποτυπώνεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, προβλέπεται δραματική μείωση των διορισμών εκπαιδευτικών κατά 50% και των προσλήψεων αναπληρωτών κατά 70%.

Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την ικανοποίηση ελάχιστων μόνο αιτήσεων μεταθέσεων συναδέλφων μας από Διευθύνσεις που αποτελούν περιοχές διορισμού προς τις υπόλοιπες Διευθύνσεις, όπως είναι η Β΄Δ/νση Π.Ε Αθήνας, στις οποίες δεν γίνονται διορισμοί. Σε ορισμένες δε ειδικότητες όπως Γυμναστές , Μουσικοί , και Εκπαιδευτικοί Αγγλικής Γλώσσας θεωρώ ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μη γίνει καμιά μετάθεση.

Από την άλλη πλευρά έχουμε ως δεδομένο ότι κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται από τα Σχολεία της Β΄Διεύθυνσης Π.Ε Αθήνας πάνω από 100 εκπαιδευτικοί. Από την επικοινωνία που έχω με συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς προβλέπω ακόμα ότι το καλοκαίρι θα έχουμε αθρόες συνταξιοδοτήσεις, αφού ο φόβος επαλήθευσης των σεναρίων που καθημερινά διαβάζουμε στον Τύπο για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και δυσμενών αλλαγών στα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα που ετοιμάζει η κυβέρνηση είναι διάχυτος και λογικό είναι να προκαλεί «κύμα φυγής» στους συναδέλφους .

Με βάση τα παραπάνω εύκολα γίνεται αντιληπτό για το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση και το τι προβλήματα έχουν να διαχειριστούν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια από το Σεπτέμβριο, με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό που θα προκύψουν.

Όσο είναι καιρός επιβάλλεται η Δ.Ο.Ε να αναδείξει το κρίσιμο αυτό ζήτημα, να το θέσει υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και να διεκδικήσει δυναμικά να μην περάσουν οι περικοπές των διορισμών και των προσλήψεων αναπληρωτών που προωθεί η κυβέρνηση.

Σε διαφορετική περίπτωση, πολύ φοβούμαι, αγαπητοί συνάδελφοι, ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με σοβαρά λειτουργικά κενά, και πολλαπλές συγχωνεύσεις τμημάτων που καμία σχέση δεν έχουν με το «Νέο Σχολείο» και τις υπόλοιπες εξαγγελίες που οραματίζεται η κ. Υπουργός Παιδείας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς και πάντα στη διάθεσή σας

Γιάννης Λογοθέτης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: