Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ (σκέψεις,κρίσεις,προβληματισμοί,προτάσεις)

Τις προάλλες επισκέφθηκα τον ομόλογό μου (δάσκαλο του Τ.Ε.) στο σχολείο του. Τον βρήκα στην αυλή μαζί με άλλους δυο συναδέλφους ειδικοτήτων. Στην ερώτησή μου τι κάνει εκεί μου απάντησε ότι δίνουν βαθμούς 12:25-14:00 και στην αυλή είναι όλα τα παιδιά οπότε αυτοί κάνουν χρέη εφημερευόντων... Έτσι στερούνταν οι συγκεκριμένοι τις ίσες δυνατότητες να κάνουν αξιόλογη και αξιοπρεπή ενημέρωση γιατί ακόμα και αν κάποιοι γονείς τους προσέγγιζαν, αυτό γινόταν κυριολεκτικά «στο πόδι» και φυσικά μέσα στο κρύο.

 Ακούω επίσης ότι κάποια σχολεία έδωσαν ή θα δώσουν βαθμούς την τάδε μέρα στις 13:00, στις 14:00 ακόμα και στις 10:00 άκουσα για ένα νομό της επαρχίας.

Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι παράνομα. Το νομιμότερο φυσικά είναι μετά τις 16:15. Αυτό όμως με τη σειρά του αντιτίθεται με το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών.

Σε όσα σχολεία γίνεται το τελευταίο- ανάμεσα σ΄αυτά και το δικό μου- αυτοί που το αποδέχονται λένε: «δε βαριέσαι, δυο μέρες το χρόνο είναι, θα περάσουν...».Οι υπόλοιποι φυσικά και βαρυγγομούν, προσαρμόζονται όμως με την άποψη των άλλων με τη σκέψη: «αφού δε μιλάει κανείς, εγώ θα κάνω τον απροσάρμοστο!».

Μήπως πρέπει επιτέλους νομοθετικά (Υπουργείο Παιδείας---- Διεύθυνση σπουδών κ.λ.π.) να θεσπιστούν δυο μέρες το χρόνο με ωράριο παρόμοιο με αυτό της 27ης Οκτωβρίου ή της 24ης Μαρτίου για να γίνεται η επίδοση. Πρόσφατα έμαθα ότι στη Γαλλία γίνεται κάτι παρόμοιο.

Κ.Μ

1 σχόλιο:

Λύτος Δ.Κωνσταντίνος είπε...

Τι ισχύει για το ωράριο της 25ης και 28ης;