Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Πέτρος Τατούλης : Εδώ και τώρα απονομομοποίηση της Χρυσής Αυγής

Δεν εγκαταλείπουμε την χώρα ούτε στον φασισμό ούτε στο έγκλημα

Την απονομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής θέτει ως άμεση αναγκαιότητα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου,  Πέτρος Τατούλης, [ανάλογη δήλωση είχε κάνει μετά από τα γεγονότα του Μελιγαλά]  σημειώνοντας παράλληλα ότι οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση κινείται στο πλαίσιο του επικοινωνισμού και των προσωπικών πολιτικών στρατηγικών, εξαιτίας των οποίων η χώρα θα χάσει ακόμη μια ιστορική ευκαιρία να μην βυθιστεί στο χάος. «Δεν εγκαταλείπουμε την χώρα ούτε στον φασισμό ούτε στο έγκλημα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Η  δήλωση του Περιφερειάρχη Πελοποννησου... 


"Δεν μπορούμε να λέμε σήμερα ότι αντιμετωπίζουμε την Χρυσή Αυγή με πλαίσια συμφωνίας,επικοινωνιακές στρατηγικές και με πολιτικά τερτίπια, ανάλογα με ποια στρατηγική έχει ο καθένας στο μυαλό του και ποια προσωπική ιδιοτέλεια... Στο μόνο πλαίσιο που μπορούμε όλοι μαζί να συμφωνήσουμε είναι η αυστηρή και καθολική απονομή της δικαιοσύνης. Η απόλυτη εφαρμογή του Νόμου και της Τάξης. Κάθε άλλη αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής καθιστά ακόμη πιο προβληματική την λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, που εξαιτίας της κρίσης της χώρας ήδη αμφισβητείται και δοκιμάζεται. Η αντιμετώπιση του ναζιστικού αυτού μορφώματος με όρους πολιτικής,την ίδια ώρα που τα προβεβλημένα του στελέχη αυτοχαρακτηρίζονται ως στρατιωτική οργάνωση, δεν είναι απλά λάθος επικοινωνιακά, αλλά αμφισβητεί το ίδιο το Κράτος Δικαίου. Στην πραγματικότητα πρόκειται για πράξεις και συμπεριφορές που εμπίπτουν στο κοινό ποινικό δίκαιο. Εγκλήματα ενός μορφώματος, το οποίο στη δίνη του πολιτικού ελλείμματος της χώρας, επενδύει στο χάος με στόχο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και τις ιδιοτέλειες των επιτελικών του στελεχών.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δήλωσα από την πρώτη στιγμή ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Δεν παραχωρούμε ούτε μια σπιθαμή από την Πελοπόννησο και δεν αφήνουμε την χώρα να την πάνε με τις μπάντες κάποια εγκληματικά στοιχεία. Είναι ζήτημα δικό μας, σήμερα κιόλας να αποπολιτικοποιηθεί/ απονομιμοποιηθεί η παρουσία αυτής της οργάνωσης στην χώρα. Ειδάλλως, θα πρόκειται για μια ακόμη χαμένη ευκαιρία της χώρας, ανάμεσα στις πολλές που χάθηκαν στο παρελθόν, προκειμένου να αντιμετωπίσει έγκαιρα το δύσκολό της μέλλον."

Δεν υπάρχουν σχόλια: