Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Ομάδα ενεργών πολιτών «Αλλάζουμε» την Αγία ΠαρασκευήΤη δημιουργία ομάδας ενεργών πολιτών, με το όνομα «Αλλάζουμε», ανακοινώσαμε την Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018  σε συνέντευξη Τύπου, 101 κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής.

Στην ομάδα «Αλλάζουμε» μετέχουν πολίτες με έντονη παρουσία και δράση στην τοπική κοινωνία, αλλά και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Μυλωνάκης, Γιάννης Λογοθέτης, Μαρία Ρεμπούτσικα και Ελισάβετ Πετσατώδη.

 Παρουσιάζοντας την ιδρυτική διακήρυξη της ομάδας, διαβάστε την εδώ, ο Γιάννης Μυλωνάκης ανέφερε ότι «κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία της είναι η πίστη όλων στις δυνατότητες της Αγίας Παρασκευής και η επιδίωξη να αναβαθμιστεί η πόλη και να γίνει καλύτερη η ζωή των κατοίκων της».

"Αντιλαμβανόμαστε", είπε ο κ. Μυλωνάκης, «ότι... η αδιαφορία ή απροθυμία να εμπλακούμε ενεργά επιτρέπει να συνεχίζεται αυτό που δεν μας αρέσει. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να μην συμβιβαστούμε με αυτή την πτωτική πορεία. Να πρωτοστατήσουμε στην προσπάθεια για ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα της πόλης μας και να αλλάξουμε ό,τι δεν μας αξίζει. Να αναλάβουμε δράση, με τη δημιουργία της ομάδας ενεργών πολιτών Αλλάζουμε». Τι αλλάζει;

 Ο κ. Μυλωνάκης το συμπύκνωσε ως εξής: 
«Αλλάζουμε σημαίνει ότι δεν περιοριζόμαστε στο να διαπιστώνουμε, να δυσφορούμε και να διαμαρτυρόμαστε, αλλά ότι θέτουμε ρεαλιστική και υλοποιήσιμη ατζέντα για την πόλη μας. Δημιουργούμε προοπτική.
Αλλάζουμε σημαίνει ξεπερνάμε κομματικούς φραγμούς, “ταμπέλες” και αγκυλώσεις του χθες και δουλεύουμε μαζί.
Αλλάζουμε σημαίνει σταματάμε να μιλάμε για τους δημότες και μιλάμε με τους δημότες.
Αλλάζουμε σημαίνει εγκαταλείπουμε τη λογική της διαχείρισης και υιοθετούμε τη λογική της ανάπτυξης.
Αλλάζουμε δεν σημαίνει διορθώνουμε το παλιό. Αλλάζουμε σημαίνει φέρνουμε το καινούργιο.

Η Σέβη Σταυροπούλου, ιδιωτική υπάλληλος, μιλώντας στη συνέχεια, τόνισε ότι «είμαστε εδώ σήμερα, γιατί θέλουμε από εδώ και στο εξής κάτι διαφορετικό. Έχουμε τόσο νέο κόσμο, με όρεξη, με διάθεση να αφήσουμε το παρελθόν, με πίστη σε ένα τρόπο σκέψης και δράσης, που θα ακυρώσει κατεστημένα, θα πετάξει “ταμπέλες”, θα εστιάσει στον άνθρωπο πιο άμεσα, θα μας “ξεμπλοκάρει”».

«Σκοπός μας», είπε η μουσικός Μαρία Ρεμπούτσικα, «είναι μια πόλη που θα παράγει πολιτισμό, ποιότητα ζωής και θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα για ένα καλύτερο κοινωνικό-οικονομικό αποτέλεσμα, τόσο για το ανθρώπινο, όσο και για το φυσικό περιβάλλον».

Ο Χρήστος Λαμπρινάκης, Αντιστράτηγος ε.α και Μηχανολόγος Μηχανικός του Ε.Μ.Π, ανέφερε ότι «ο καθένας μας, με τη γνώση και την εμπειρία του, μπορεί να γίνει, ιδιαίτερα σε εποχές αναζήτησης και μετάβασης, σημαντικός συντελεστής των πραγμάτων. Να επιταχύνει τις μεταβολές. Να εκφράσει αυτές τις μεταβολές. Και ν’ ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών, που ζητούν σήμερα, απομακρυνόμενοι σταθερά από το χθες, νέους τρόπους, νέα αντίληψη και νέα στάση απέναντι στα δημόσια πράγματα».

 Ο Γιάννης Λογοθέτης, δάσκαλος/διευθυντής του 7ου Δημοτικού , έκλεισε την παρέμβασή του λέγοντας: «Με βαθιά την συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το καινούργιο και διαφορετικό για ν’ ανατρέψει το παλιό και φθαρμένο, αλλά με βαθύτερη την πίστη στην ανάγκη αυτό να εκφραστεί στην κοινωνία της πόλης μας, σας καλώ όλες και όλους, να στηρίξετε την νέα αυτή πρόκληση».

 «Η συμμετοχή μου στην ομάδα», ανέφερε η Έλλη Κομνηνού, δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός, είναι προϊόν της αγωνίας που βιώνουμε όλοι ότι δεν πάει άλλο, ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Ή εφησυχάζεις και αρκείσαι στις επικρίσεις ή συμμετέχεις με όλες σου τις δυνάμεις, προκειμένου να επιτευχθεί αυτό που όλοι έχουμε ανάγκη: Μια πόλη με ταυτότητα, μια πόλη υπέρ των δημοτών της!».

 Κλείνοντας την παρουσίαση, η Ελισάβετ Πετσατώδη, Αρχιτέκτων Μηχανικός τόνισε ότι «δεν υπάρχει “μαγικό ραβδί” και όχι δεν γίνονται θαύματα. Έχουμε μάθει, ειδικά τα τελευταία χρόνια, ότι οι τομές γίνονται δύσκολα και απαιτούν στρατηγική, μέθοδο και συνέπεια. Το χειρότερο που μπορούσε να μας συμβεί ήταν να αφομοιωθούμε από την επικρατούσα λογική και να μην αντιδράσουμε ή να αποθαρρυνθούμε και να γυρίσουμε στο σπίτι μας… Ξεκινάμε σήμερα μια προσπάθεια από κοινού ν’ αποδείξουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Και ότι ναι, ο σχεδιασμός δομείται συλλογικά και όχι ατομικά».

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η Αγία Παρασκευή έχει ανάγκη από τη συμμετοχή όλων μας! 

Γι' αυτό μη μείνεις αμέτοχος ή αμέτοχη! Τώρα είναι η ευκαιρία! Σε καλούμε να συμπορευτείς μαζί μας για να μοιραστούμε τις σκέψεις μας, να ανταλλάξουμε ιδέες και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δούμε την πόλη της Αγίας Παρασκευής να αλλάζει.

 Μπες τώρα στο www.allazoume.gr και έλα να συνδιαμορφώσουμε την επόμενη μέρα για το δήμο μας.
 Όλοι μαζί κάνουμε τη φωνή μας πιο δυνατή. Αλλάζουμε. Εσύ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: