Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Περί γηπέδων, καθαριότητας και ομαδικότητας

Tα γηπεδάκια γεμίζουν κόσμο τα απογεύματα. Μικροί και μεγάλοι χαίρονται το παιχνίδι και την παρέα. Ειδικά το Σαββατοκύριακο γίνεται το έλα να δεις…
 Άμα τη αναχωρήσει όμως όλου αυτού του κόσμου οι χώροι μοιάζουν βομβαρδισμένοι, βρωμεροί και τρισάθλιοι, γεμάτοι πεταμένα χαρτάκια, σακούλες,αποτσίγαρα,αλουμινόχαρτα, κουτάκια και κάθε λογής σκουπίδια.

 Τι βρωμολαός είμαστε ρε φίλε.

Δευτέρα πρωί και επιστροφή στην κανονικότητα της σχολικής ζωής… Και τώρα τι; Που θα γίνει η γυμναστική; πώς θα παίξουν τα παιδιά που είναι ο χώρος τους στα διαλείμματα;

Με δυο τμήματα αναλάβαμε γάντια, σκούπες, φαράσια και στρωθήκαμε στη δουλειά. Εκείνο λοιπόν που με εντυπωσιάζει κάθε φορά σε ανάλογες περιπτώσεις είναι η ισχύς της μάζας. Πόσο γρήγορα τα τέως πεντακάθαρα γηπεδάκια έγιναν και πάλι πεντακάθαρα. Όλη αυτή η κόπρος του Σαββατοκύριακου καθαρίστηκε και εκκαθαρίστηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. 

Ξεκίνημα της εβδομάδος με το καλύτερο μάθημα …Η αποθέωση της ομαδικότητας. Εκεί όπου ο ένας και οι δυο δυσκολεύονται, οι σαράντα και οι πενήντα μπορούν και κάνουν θαύματα... για έναν κόσμο στίλβοντα και καθαρό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: