Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Περί επιλογής Διευθυντών στη Β΄ΑΘήνας (ΙI) Περί συνέντευξης

Βάσει αυτού εδώ του χρονοδιαγράμματος ξεκινούν αύριο οι συνεντεύξεις  των υποψηφίων Διευθυντών στο ΠΥΣΠΕ Β Αθήνας στο οποίο δεν συμμετέχω ως αιρετός αφού είμαι και εγώ υποψήφιος διευθυντής. Με την ευκαιρία γράφω δυο σκέψεις για το τι θα έκανα αν συμμετείχα στο συμβούλιο κάτι το οποίο προτείνω να ακολουθήσουν οι αιρετοί που με διαβάζουν.

 Παρά τις σοβαρές ενστάσεις για τον νόμο, τα κριτήρια επιλογής, την αδιαφανή διαδικασία επιλογής των διορισμένων μελών του Συμβουλίου Επιλογής και την μη δομημένη συνέντευξη που αφήνει ανοιχτά παράθυρα υποκειμενισμού και αυθαιρεσιών θα συμμετειχα στη διαδικασία των συνεντεύξεων, όχι βεβαίως για να αξιολογήσω συναδέλφους αλλά για να διαφυλάξω ως κόρη οφθαλμού την αξιοπρέπειά τους και να τους προστατεύσω από τυχόν διοικητικές παρατυπίες/αυθαιρεσίες.

 Από τη στιγμή που δεν έχει εφαρμοστεί τόσα χρόνια κανενός είδους αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου... θα θεωρούσα επί της αρχής όλους τους υποψηφίους άξιους και ικανούς και δεν θα έμπαινα σε προσωπικές ή υποκειμενικές κρίσεις. Σε καμία περίπτωση βεβαίως δεν θα έμπαινα σε λογικές προσωπικών, πελατειακών, παραταξιακών ή κομματικών επιλογών.Θα εξαιρούσα  και θα μαύριζα μόνο περιπτώσεις  για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες ή αρνητικές αναφορές συλλόγων διδασκόντων. Συγνώμη αλλά όποιος έχει αρνητικές κρίσεις από την πλειοψηφία των συναδέλφων του στο σχολείο που υπηρετεί δεν κάνει για Διευθυντής και να καθίσει στα αυγά του.

Σεβόμενος απόλυτα τα μετρήσιμα προσόντα των υποψηφίων θα "βαθμολογούσα" με κριτήριο τον εκμηδενισμό της υποκειμενικότητας των συνεντεύξεων και την διατήρηση της σειράς των υποψηφίων όπως ακριβώς αποτυπώνεται στον προ συνεντεύξεων πίνακα. Είναι αυτονόητο ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα έβαζα παύλα όπως ακούω ότι θα κάνουν αιρετοί αριστερών παρατάξεων θέση την οποία θεωρώ προβληματική από νομικής/διοικητικής απόψεως αλλά και επί της ουσίας αφού ευνοεί τυχόν "μαγείρεμα" από τα διορισμένα μέλη της διοίκησης.

 Τούτων λεχθέντων ευχές από καρδιάς για καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους συναδέλφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: