Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Περί επιλογής Διευθυντών στη Β΄ΑΘήνας (Ι) -Το προφίλ των υποψηφίων

Είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες επιλογής Διευθυντών και  ξεκινάμε σιγά σιγά την ενημέρωση για τις κρίσεις/επιλογές Δ/ντών Σχολικών Μονάδων της Δ/νσης Π.Ε  Β΄Αθήνας που προβλέπεται να ολοκληρωθούν την 1η Αυγούστου σύμφωνα με αυτό εδώ το χρονοδιάγραμμα.

Κατά αρχάς ενημερώνω ότι ως αιρετός δεν  συμμετέχω στο Συμβούλιο Επιλογής αφού είμαι υποψήφιος  Διευθυντής και καλώς αποκλείομαι εκ του νόμου.

Από την παράταξή μας, τη ΔΑΚΕ, συμμετέχει στο Συμβούλιο ο Γιώργος Χούσος (τηλ.6976616056) με αναπληρωματική την Ρούλα Λελεδάκη (τηλ 6944531901) ενώ ο Βασίλης Βαρσόπουλος (τηλ.6976899879) με την αναπληρώτρια του Κατερίνα Δημοπούλου (τηλ 6907040366) συμμετέχουν στο Συμβούλιο από την   "ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ"

Με βάση την ενημέρωση που έχουμε από τη Διεύθυνση  το πρόγραμμα των συνεντεύξεων θα ανακοινωθεί στο τέλος της εβδομάδος και θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου της Δ.Ο.Ε που διεξάγεται στην Αθήνα  από 23-26 Ιουνίου.

Παρά τις σοβαρές ενστάσεις που έχουμε για τον νόμο, τα κριτήρια και την αδιαφανή διαδικασία επιλογής των μελών των Συμβουλίων Επιλογής  ελπίζουμε ότι  το Συμβούλιο Επιλογής της Διεύθυνσης Π.Ε Β΄Αθήνας  συναισθανόμενο την σοβαρότητα της  αποστολής του... θα σεβαστεί τα μετρήσιμα  προσόντα των υποψηφίων όπως αποτυπώνονται  στον προ συνεντεύξεων  πίνακα και δεν θα μπει σε λογικές πελατειακών, παραταξιακών ή κομματικών επιλογών. Σε κάθε περίπτωση οι αιρετοί  θα είναι παρόντες σε όλα τα στάδια της διαδικασίας για να ενημερώνουν/καταγγέλλουν τυχόν παρατυπίες ή αυθαιρεσίες και να  προστατεύσουν την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας.

Την Παρασκευή 16/6 το Συμβούλιο εκδίκασε τις ενστάσεις και ανέρτησε τον τελικό πίνακα των 190 υποψηφίων που είναι εδώ.

Επεξεργαστήκαμε τα δεδομένα του πίνακα και παραθέτουμε τρία γραφήματα  με το προφίλ των υποψηφίων.

1. Οι γυναίκες υποψήφιοι προηγούνται βραχεία κεφαλή σε ποσοστό 51%




2. Από τους 190 υποψηφίους το 44% έχουν "θητεύσει" ως διευθυντές για τουλάχιστον πέντε χρόνια ενώ το 30% των υποψηφίων είναι παρθένοι/ες διευθυντικής εμπειρίας.




3. Από το γράφημα που ακολουθεί φαίνεται το υψηλό επίπεδο επιστημονικής συγκρότησης των υποψηφίων της Β΄Αθήνας που με βάση και τις συγκρίσεις των επιλογών του 2011 εκτιμώ ότι είναι από τις υψηλότερες αν όχι η υψηλότερη σε όλη την επικράτεια . Συγκεκριμένα 25 υποψήφιοι (13%) διαθέτουν Διδακτορικό, 124 υποψήφιοι(65%) έχουν κάνει μεταπτυχιακές  σπουδές, το 42% έχει δεύτερο πτυχίο, 122 υποψήφιοι (64%) έχουν μετεκπαίδευση σε διδασκαλείο ενώ το 58% των υποψηφίων γνωρίζει μια ξένη γλώσσα σε επίπεδο ίσο ή μεγαλύτερο του Β2.


Δεν υπάρχουν σχόλια: