Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Η Κιβωτός της ελπίδας και της αγάπης

O ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου είναι εφημέριος στον Άγιο Γεώργιο Κολωνού. Η περιοχή είναι, από τις πιο επικίνδυνες στην Αθήνα, αφού δρουν πολλές συμμορίες, ενώ σχεδόν σε κάθε γωνιά γίνεται εμπόριο ναρκωτικών. Από τo 1998 που φόρεσε το ράσο- εικοσιεξάχρονο παλικάρι τότε- ένιωσε την ανάγκη να αντιδράσει.

 Μαζί με εθελοντές  ίδρυσε την «Κιβωτό του Κόσμου» που συγκεντρώνει  400 παιδιά, από βρέφη έως 18 ετών σχηματίζοντας έτσι μια κοινότητα ανθρωπιάς και αγάπης, που ανθεί  στο κέντρο της Αθήνας. Τα παιδιά, Ελληνόπουλα κυρίως, αλλά και από άλλες χώρες, βιώνουν  στοργή και ειρήνη στην «Κιβωτό του Κόσμου» μακριά από την πρότερη φτώχεια, την πείνα, το ρατσισμό και άλλες πληγές που μαστίζουν την κοινωνία.

Σήμερα, όπου το "επαναστατικό" εξαντλείται στις φωνές, τη διαμαρτυρία και το θόρυβο τέτοια παραδείγματα μας υπενθυμίζουν ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει από τις μονάδες, τους «τρελούς», αυτούς που δεν ακολουθούν το κοπάδι αλλά... μιλάνε με τις πράξεις τους. Και δεν θα έπρεπε να έχει σημασία αν είσαι πόρνη και θες να δωρίσεις χωρίς τυμπανοκρουσίες ένα φωτοτυπικό σε σχολείο όπως η κυρία Σούλα ή αν είσαι παπάς και θες να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στα παιδιά του δρόμου. Θα έπρεπε να μετράει η πράξη και μόνον αυτή, πράγμα δύσκολο όμως σε μια κοινωνία που κυριαρχούν οι δήθεν και οι ταμπέλες.

Ομιλία στην TED:

Δεν υπάρχουν σχόλια: